Τη Δευτέρα 29 και την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012, στις 21:00, η Εταιρία Θεάτρου «Χώρος» θα παρουσιάσει στο Θέατρο Αυλαία (Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ., τηλ. 2310 237700) την παράσταση με τίτλο «Erofili synopsis», στο πλαίσιο των 47ων «Δημητρίων».

Με το έργο«Erofili synopsis», που έκανε φέτος πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, η Εταιρία Θεάτρου «Χώρος» ολοκληρώνει την ερευνητική της δουλειά πάνω στην Κρητική Αναγέννηση. Η παράσταση είναι το αποτέλεσμα της πορείας του θιάσου, που ξεκίνησε με τον «Απόκοπο» του Μπεργαδή, από το 2007 μέχρι το 2011 και συνεχίστηκε με δύο σχεδιάσματα της «Ερωφίλης» του Γ. Χορτάτση, το 2008 και το 2010 αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Εταιρεία Θεάτρου «Χώρος» ιδρύθηκε το 2004 και δραστηριοποιείται ως περιοδεύων θίασος ρεπερτορίου, αντλώντας ιδέες και έμπνευση από τη λειτουργία των μπουλουκιών. Το ρεπερτόριο της ομάδας βασίστηκε εξ’ αρχής στο τρίπτυχο «Γκόλφω – Ερωφίλη – Ορέστης», μία επιδίωξη του σκηνοθέτη Σίμου Κακάλα, που θέλησε να προσεγγίσει στοιχεία της νεοελληνικής πολιτισμικής ταυτότητας. Η πρώτη εμφάνιση της ομάδας έγινε με την «Γκόλφω», μία παράσταση που οδήγησε κοινό και κριτικούς να κάνουν λόγο για ένα νέο φαινόμενο, στο σύγχρονο θεατρικό τοπίο.

Η ομάδα έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο στις παραστάσεις «Λιωμένο βούτυρο» (2007) και «Recycle» (2010), με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, με Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα και Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και έχει επανειλημμένα παρουσιάσει τη δουλειά της σε παραμεθόριες περιοχές, αστικά κέντρα και διεθνή φεστιβάλ. Το 2007 βραβεύτηκε από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών για το σύνολο της δραστηριότητάς της. Η ομάδα επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία – σκηνικό: Σίμος Κακάλας
Εξεργασία κειμένου – διασκευή: Έλενα Μαυρίδου
Μουσική: Νίκος Βελιώτης
Μάσκες: Μάρθα Φωκά
Σχεδιασμός φωτισμού: Περικλής Μαθιέλλης
Σχεδιασμός ήχου: Γιώργος Μαυρίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Δημήτρης Καλακίδης
Voice training: Αθηνά Τρέβλια
Σύμβουλος – φιλόλογος: Ναταλία Δεληγιαννάκη
Διεύθυνση παραγωγής: Στέλλα Τενεκετζή
Παίζουν: Δήμητρα Κούζα, Δήμητρα Λαρεντζάκη, Έλενα Μαυρίδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εισιτήρια προπωλούνται στο εκδοτήριο του Δήμου Θεσσαλονίκης στην Πλατεία Αριστοτέλους καθώς και στο θέατρο Αυλαία, στις τιμές των 10 και 5 (Άνεργοι, Α.Μ.Ε.Α.) ευρώ.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας εκδοτηρίου Δήμου Θεσσαλονίκης
Δευτέρα: 10:00 έως 15:00
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 10:00 έως 14:00 και 17:00 έως 21:00
Τετάρτη και Σάββατο: 10:00 έως 15:00

Τιμή εισιτηρίων στο ταμείο πριν από τις παραστάσεις: 15 και 10 (φοιτητικό, μαθητικό) ευρώ.

Πληροφοριακό υλικό στο: www.dimitria.thessaloniki.gr.

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης