Το καναδικό συγκρότημα της indie rock και άλλοι 200 Καναδοί μουσικοί υπογράφουν ανοιχτή επιστολή σε ένδειξη αλληλεγγύης σε 14 διαδηλωτές που συμμετείχαν σε διαμαρτυρία κατά των αλλαγών της κυβέρνησης στο καθεστώς διαχείρισης των εδαφών αυτόχθονων πληθυσμών στη Βρετανική Κολομβία και συνελήφθησαν.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για την κατασκευή του αγωγού αερίου GasLink, ο οποίος, μόλις ολοκληρωθεί, θα διατρέξει 416 μίλια σε όλη την καναδική επικράτεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Βασιλική Καναδική Έφιππη Αστυνομία διέκοψε τη διαμαρτυρία υπό την απειλή όπλων.

«Ως μουσικοί, διακρίνουμε μια εκστρατεία δημοσίων σχέσεων όταν την βλέπουμε» αναφέρεται στην επιστολή. «Από το 2015 ο Τζάστιν Τριντό (πρωθυπουργός του Καναδά) έχει προωθήσει ένα μήνυμα Αλήθειας και Συμφιλίωσης και διακήρυξε τον στόχο της οικοδόμησης ουσιαστικών σχέσεων μεταξύ των εθνών, αλλά οι ενέργειες της κυβέρνησής του δεν ευθυγραμμίζονται. Ουσιαστικές σχέσεις δεν γίνονται με πυροβόλα όπλα».

«Πολλοί από εμάς μεγαλώσαμε στον Καναδά ως απρόσκλητοι φιλοξενούμενοι, παραπληροφορημένοι για την καναδική ιστορία και το αποικιακό επεκτατικό σχέδιο. Είναι 2019 και αρνούμαστε ηθελημένη άγνοια και λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη την ευθύνη όλων των Καναδών ενώπιον της Επιτροπής Αλήθειας και Συμφιλίωσης να μάθουν για την κληρονομιά του Καναδά για αποικιοκρατική βία. Διακρίνουμε το μοτίβο του ρόλου της αστυνομίας στην επέκταση της επιρροής του Καναδά στις περιοχές των αυτόχθονων κατοίκων με σκοπό την εξόρυξη πόρων» τονίζεται στην επιστολή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε τρομοκρατημένοι από τη βία της περασμένης εβδομάδας, τη συνεχιζόμενη παρενόχληση των ανθρώπων και θορυβημένοι από τις ζώνες αποκλεισμού που δημιουργήθηκαν για να μην ενημερώνει ο Τύπος και να μην επιστρέφουν οι πολίτες Wet’suwet’en στα σπίτια τους».

Στην επιστολή τονίζεται η ανάγκη για εναλλακτικές λύσεις στα ορυκτά καύσιμα υπό το πρίσμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη και σημειώνεται ότι ο αγωγός δεν θα βοηθήσει στην επίλυση των ζητημάτων. Οι υπογράφοντες την επιστολή χαιρετίζουν την ηγεσία των Wet’suewt’en, η οποία, όπως σημειώνουν «επιδεικνύει μεγαλύτερη ηγετική ικανότητα στη δράση για την κλιματική αλλαγή από τους Καναδούς εκλεγμένους αξιωματούχους».

Οι κληρονομικοί ηγέτες των Wet’suwet’en’s είναι αντίθετοι στην κατασκευή του αγωγού υποστηρίζουν ότι μπορεί να έχει επιπτώσεις στη λεκάνη απορροής και στην άγρια φύση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης