Η Kaia Gerber φωτογραφίζεται για έκδοση του οίκου Loewe

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2020, 12:01
Η Kaia Gerber φωτογραφίζεται για έκδοση του οίκου Loewe

Ο ισπανικός οίκος μόδας Loewe συνεχίζει τη συνεργασία του με την Ιαπωνίδα φωτογράφο Imano, εκδίδοντας σε περιορισμένα αντίτυπα το άλμπουμ για την κολεξιόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2020. Στον φακό της Imano, η Κάια Γκέρμπερ, μέσα στη γαλήνη του Jardin de la Paix στο Maidon de l'UNESCO στο Παρίσι (ο κήπος σχεδιάστηκε το 1957 από τον Isamu Noguchi).

«Ο κήπος του Noguchi έχει τον ρόλο σκηνής του θεάτρου καμπούκι» σημειώνεται στην ανακοίνωση του οίκου. Σε αυτό το σκηνικό, η Gerber είναι ο «αφελής» ενώ η Imano -και το φωτογραφικό «αντίγραφό» της- είναι οι δύο «αχρείοι». Και οι δύο -ή, οι τρεις- φορούν κρεασιόν του Benjamin Bruno από την κολεξιόν. Ο κήπος, ένα καταφύγιο ηρεμίας μέσα στην παρισινή μητρόπολη, είναι το ιδανικό σκηνικό για τον φόρο τιμής στο καμπούκι που αποτίει η Ιαπωνίδα φωτογράφος. Όπως εξηγούν από τον Loewe, «με θεατρικά έργα που διαρκούν ολόκληρη μέρα και τα περίτεχνα κοστούμια του, το καμπούκι προσφέρεται επίσης και ως δραπέτευση από τον καθημερινό κόσμο».

Την παράδοση των άλμπουμ στον ισπανικό οίκο - σε 1.200 αντίτυπα, πάντα - εγκαινίασε το 2014 ο Jonathan Anderson και συνεργάστηκε σε κάποια από αυτά με την Imano. Σε προηγούμενα άλμπουμ, δίπλα στην Ιαπωνίδα φωτογράφο και το «είδωλό» της, φωτογραφήθηκαν οι Liya Kebede, Saskia de Brauw και Fei Fei Sun.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@loewe @fumikoimano

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kaia (@kaiagerber) στις

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2020, 12:01