Για τις 22 Ιανουαρίου μεταφέρεται η επίσημη πρεμιέρα του μιούζικαλ «Η Μαρινέλλα συναντά τη Βέμπο», που θα παρουσιάζει το θέατρο Μπάντμιντον, σε μια ξεχωριστή παράσταση, όπου οι δυο γυναίκες θρύλοι της ελληνικής μουσικής – η Μαρινέλλα και η Σοφία Βέμπο, «συναντιούνται» επί σκηνής.

Πρόκειται για μια παράσταση που αναφέρεται στην πολυτάραχη ζωή και τα τραγούδια της Σοφίας Βέμπο. Ένα παιχνίδι αναμνήσεων, που ακροβατεί μεταξύ κωμωδίας και δράματος, πρόζας και μελωδίας, ρεαλισμού και μυθοπλασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι ένα όνειρό μου, που εκπληρώνεται μετά από πολλά χρόνια. Θαύμαζα, αγαπούσα, λάτρευα τη Σοφία Βέμπο και μετά από τόσα χρόνια ήρθε η ώρα όχι να την ενσαρκώσω… Δεν παίζω τη Σοφία Βέμπο, απλώς αναφέρομαι σε αυτή», δήλωσε συγκινημένη για την παράσταση, η Μαρινέλλα, κατά τη σημερινή συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Μπάντμιντον.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης, κ. Πέτρος Ζούλιας, ο οποίος υπογράφει και τα κείμενα, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η παράσταση δεν είναι μουσειακή, ούτε ένα φιλολογικό αφιέρωμα, αλλά ζωντανή. Είναι μια συνάντηση του σήμερα με το χθες. Μια Ελλάδα που και τότε όπως και τώρα, βασανίζεται, πονάει, αντιμετωπίζει φτώχια και δυσκολίες, έχει όμως και μια ανθρωπιά, μια καθαρότητα και μια πίστη. Αυτό που μπορεί σήμερα να έχουμε χάσει εμείς, αφού η δύναμη, τα πιστεύω και οι αρχές μας έχουν κλονιστεί.»
Και συμπληρώνει: «Τη Βέμπο την πλησίασα μέσα από τη Μαρινέλλα. Αυτό που γράφτηκε είναι εμπνευσμένο από την προσωπικότητα ενός ζωντανού θρύλου, της Μαρινέλας και η Μαρινέλα είναι ένα σπουδαίο όχημα για να γίνει αυτό το ταξίδι. Φορτώνει επάνω της όλη την ιστορία της Βέμπο, παίρνει όλον αυτό τον υπέροχο όγκο των τραγουδιών και μας πάει σε ένα συγκινητικό ταξίδι, σε μια μυθοπλασία που μόνο η μαγεία του θεάτρου μπορεί να τη φτιάξει. Σαν θεατής, ακούγοντας τα τραγούδια της παράστασης, αισθάνεσαι πιο δυνατός.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης