«Η Παγίδα» του Ρομπέρ Τομά στο θέατρο ELIART

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012, 14:18
«Η Παγίδα» του Ρομπέρ Τομά στο θέατρο ELIART
Για 2η χρονιά θα συνεχίσει να μας κρατάει, μέσα από ανατροπές και χιούμορ, με κομμένη την ανάσα, το θεατρικό έργο του Ρομπέρ Τομά «Η Παγίδα» στο θέατρο ELIART.

Μια αστυνομική περιπέτεια που εξελίσσεται σ’ ένα κοσμικό χειμερινό θέρετρο. Ένας άνδρας (Χάρης Σώζος) δηλώνει στον επιθεωρητή της περιοχής την εξαφάνιση της συζύγου του. Ωστόσο, έπειτα από λίγο εμφανίζεται μία κυρία (Αννέτα Παπαθανασίου) που συστήνεται ως η σύζυγός του. Ο επιθεωρητής βρίσκεται μπροστά σε δίλημμα: ποιον θα πιστέψει; Τον άντρα που ορκίζεται πως βλέπει για πρώτη φορά αυτήν τη γυναίκα ή μήπως τη γυναίκα που επιβεβαιώνει κάθε στοιχείο της ταυτότητάς της;

Κατά τη διάρκεια της πλοκής του έργου, άλλοτε δραματικά και άλλοτε με χιούμορ αλλά και σαρκασμό, εμπλέκονται οι Χρήστος Ευθυμίου, Κορίνα Αλεξανδρίδου, Κωνσταντίνος Λεβαντής και ο Δημήτρης Πετρόπουλος.

Ο θεατής, λάτρης του αστυνομικού έργου ή όχι, μπλέκεται κι αυτός στην παγίδα του Τομά και σε όλη τη διάρκεια της παράστασης συμμετέχει σ’ ένα παιχνίδι «γάτας και ποντικιού», προσπαθώντας να εξηγήσει τι συμβαίνει.

Ιστορία του έργου

«Η Παγίδα» γράφτηκε από τον Ρομπέρ Τομά το 1960 και αμέσως καταξιώθηκε ως ένα από τα πιο επιτυχημένα αστυνομικά έργα, ξεπερνώντας τις 30.000 παραστάσεις παγκοσμίως, κάνοντας τον Άλφρεντ Χίτσκοκ να αγοράσει τα δικαιώματα για να το μεταφέρει στον κινηματογράφο.

Στην Ελλάδα παρουσιάστηκε από τον θίασο του Δημήτρη Μυράτ στις αρχές της δεκαετίας του ’60, σε μια εξαιρετική μετάφραση και διασκευή του ιδίου, η οποία κρατήθηκε σε αυτό το ανέβασμα του έργου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μετάφραση – Διασκευή: Δημήτρης Μυράτ
Σκηνοθεσία: Γιώργος Φρατζεσκάκης
Σκηνικό – Κοστούμια: Καλλιόπη Ζαφειροπούλου Μουσική επιμέλεια: Μαρία Χριστίνα Κριθαρά Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Βουτυρά
Βοηθοί Παραγωγής: Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος, Ναταλία Νικολοπούλου
Φωτογραφίες παράστασης: Chloé Kritharas.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Χάρης Σώζος, Αννέτα Παπαθανασίου, Χρήστος Ευθυμίου, Κορίνα Αλεξανδρίδου, Κωνσταντίνος Λεβαντής και ο Δημήτρης Πετρόπουλος.

Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21.00, στο θέατρο ELIART, Κων/πόλεως 127 Βοτανικός
Έναρξη παραστάσεων: Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012, στις 21.00
Λήξη παραστάσεων: Τρίτη 1η Ιανουαρίου 2013
Ώρα έναρξης: 21.00
Διάρκεια: 90 λεπτά
Είσοδος: 15 ευρώ (φοιτητικό 10 ευρώ)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3477677.

Για ανέργους, πολύτεκνους, συνταξιούχους, άτομα με ειδικές ανάγκες, νέους κάτω των 18 ετών, με την επίδειξη των απαραίτητων δικαιολογητικών, ισχύει η προσφορά 15 ευρώ τα δύο άτομα.

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012, 15:07