Η tshOrt παρουσιάζει, από την Τετάρτη 18 Μαρτίου μέχρι και την Κυριακή 12 Απριλίου και για 20, μόνο, παραστάσεις στο Studio Μαυρομιχάλη, το νέο έργο του Στέφανου Κακαβούλη «ΚΥΝΑΣΤΟΝ», σε σκηνοθεσία Κυριάκου Χατζημιχαηλίδη.

Πρόκειται για ένα έργο, που η δράση του τοποθετείται στα μέσα του 17ου αιώνα στην Αγγλία, μετά τη χρυσή εποχή της Αναγέννησης και δανείζεται δύο πραγματικές φυσιογνωμίες, γνωστές στο θεατρικό τοπίο της εποχής εκείνης: τον Έντουαρντ Κύναστον, ο οποίος είναι ο τελευταίος άντρας ηθοποιός, που υποδύεται γυναικείους ρόλους στο θέατρο και από μικρός βρίσκεται στο θίασο του εραστή και συνεργάτη του Γουίλλιαμ Τζόνσον, που είναι θιασάρχης και ηθοποιός και έχει κληρονομήσει το θέατρο από τον ιδρυτή και πατέρα του. Η  σχέση των δύο ανδρών έρχεται σε ρήξη και αναπόφευκτα διαλύεται, όταν ο Γουίλλιαμ αποφασίζει να προσλάβει γυναίκα ηθοποιό στο θέατρό του. Ο Κύναστον τον εγκαταλείπει και προστρέχει σε ανταγωνιστικό θίασο, όπου, προκειμένου να σώσει την καριέρα του, αναγκάζεται να ερμηνεύσει μόνο αντρικούς  ρόλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσα από τη διαμάχη αυτή των δύο ηρώων και από την μυθοπλαστική, ιδιαίτερη σχέση τους, καταδεικνύονται κοινωνικά και προσωπικά θέματα, που αφορούν στην θεατρική τέχνη και στην ανακάλυψη της ταυτότητάς τους σαν ηθοποιοί, αλλά, κυρίως, σαν άνθρωποι.

Ο σκηνοθέτης Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης, γνωστός κυρίως από τον κινηματογράφο, χαρακτηρίζεται από την αγάπη του για τα μικρά καλλιτεχνικά δρώμενα και έχει δείξει ποικίλα short- art με τις σκηνοθετικές και παραγωγικές του παρεμβάσεις σε πολλά και πετυχημένα έργα: μικρού μήκους ταινίες («Του χάρου τα δόντια», «Ύστατη προσπάθεια»), θέατρο («η Βαλίτσα»), διαδίκτυο, εκδόσεις, κ.λπ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΝΟΜΗ:

ΚΥΝΑΣΤΟΝ: Στέφανος Κακαβούλης

ΓΟΥΪΛΛΙΑΜ: Χρήστος  Λιακόπουλος

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία: Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης

Σκηνικά – Καλλιτεχνική Δ/νση: Μιχάλης Τοπκαράς,

Κοστούμια: Μαρία Κωνσταντινίδου,

Μουσική: Δημήτρης Μαραμής

Οργάνωση παραγωγής: Χρήστος Ξηρογιάννης,

Διεύθυνση παραγωγής: Τζίνα Πετροπούλου,

Βοηθός σκηνοθέτη: Λαμπρινή Παπαδημητρίου,

Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Φιλιππίδης

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

Τετάρτη: 21:30

Πέμπτη: 21:30

Παρασκευή:21:30

Σάββατο:21:30

Κυριακή:21:30

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: περίπου 75 λεπτά

Studio Μαυρομιχάλη

Μαυρομιχάλη 134, Εξάρχεια – Τηλ. 210 – 6453330

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης