''Μαραθώνιος Ονείρων''

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010, 01:46
''Μαραθώνιος Ονείρων''
Τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγκυρα το νέο βιβλίο του Νίκου Μιχαλόπουλου και της Άννας Βερούλη με τίτλο ''Μαραθώνιος Ονείρων'', με αφορμή τη διεξαγωγή του Διεθνούς Μαραθωνίου της Αθήνας στις 31 Οκτωβρίου και της επετείου των 2500 χρόνων από τη μάχη του Μαραθώνα.

Πρόκειται για ένα επαναστατικό εφηβικό κείμενο με μια ιδιαίτερη ματιά πάνω στη συμμετοχή ενός σύγχρονου εφήβου σε ένα αγώνα σαν κι αυτόν, που σκοπό έχει να καταδείξει το ανθρώπινο πρόσωπο πέρα από τα χιλιόμετρα.

Σκέψεις, όνειρα, αδιέξοδα, αντιδράσεις, αμφισβητήσεις στη διάρκεια ενός αγώνα, που όπως όλα τα ωραία πράγματα στη ζωή έχει και μια σκληρή πλευρά, που όμως καταφέρνεις να ξεπερνάς, όχι γιατί συμβαίνει κάτι μαγικό, αλλά γιατί το θέλεις πολύ. Ο μαραθώνιος παραλληλίζεται με την ίδια τη ζωή, τις ανηφόρες της και τις κατηφόρες της, τη μοναξιά της και τη βοή της, τα πάνω της και τα κάτω της.

Το κύριο αφήγημα του βιβλίου συνοδεύει και ένα δεύτερο μέρος με παραλειπόμενα-29 μικρές ιστορίες από μαραθωνίους από το 1896 έως σήμερα, που όμως καταδεικνύουν την ανθρώπινη πλευρά του αγώνα, πέρα από νίκες, ρεκόρ και χρυσά μετάλλια, καθώς και φωτογραφικό συλλεκτικό υλικό, που μέρος του πρώτη φορά βγαίνει στη δημοσιότητα.

Ο ''Μαραθώνιος ονείρων'' θα κυκλοφορήσει και στα αγγλικά και θα είναι το επίσημο βιβλίο της διοργάνωσης, που θα δοθεί στο συνέδριο και το διεθνές συμπόσιο, που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο από 28 έως 30 Οκτωβρίου.Η Άννα Βερούλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα. Είναι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και ο αθλητισμός υπήρξε και για εκείνη το μεγάλο κεφάλαιο της ζωής της. Το 1982 στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες της Αθήνας και το 1983 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ελσίνκι άνοιξε τον δρόμο των επιτυχιών για τον γυναικείο αθλητισμό της χώρας μας με την κατάκτηση του χρυσού και του χάλκινου μεταλλίου αντίστοιχα.

Ο Νίκος Μιχαλόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και τα τελευταία χρόνια διδάσκει σε δημοτικά σχολεία κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων (τσιγγανόπαιδες, παλιννοστούντες). Το μεγάλο πάθος της ζωής του από τα πολύ μικρά του χρόνια ήταν και παραμένει ο αθλητισμός. Μέχρι και σήμερα δραστηριοποιείται αγωνιστικά στο ολυμπιακό αγώνισμα της σκοποβολής.

Τις εμπειρίες και το πάθος τους αυτό, καθώς και τις αξίες ζωής, που βιώνει κάποιος στον χώρο του αθλητισμού, θέλησαν να μοιραστούν με τα παιδιά, κυκλοφορώντας τα δύο πρώτα τους βιβλία το 2006 από τη σειρά Ονειρεύομαι, Θέλω, Μπορώ, «Το όνειρο της Άννας» και «Η περιπέτεια του Νικόλα», που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Άγκυρα.

Ακολούθησαν το 2008 «Οι πέντε σωματοφύλακες κλεισμένοι στο ψυγείο», ένα βιβλίο για το καυτό θέμα της διατροφής και το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας. Το βιβλίο γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία, πολύ σύντομα συμπλήρωσε τις 12 εκδόσεις, έγινε θεατρικό έργο από το Ινστιτούτο παιδαγωγικού θεάτρου «Θεατρομάθεια», παρουσιάστηκε για ένα χρόνο στον Άγκυρα Πολυχώρο στο κέντρο της Αθήνας και περιόδευσε σε πολλές παραστάσεις σε σχολεία, δήμους και συλλόγους όλης της χώρας.

Τα Χριστούγεννα του 2008 κυκλοφορεί το οικολογικό παραμύθι «Ο Αη-Βασίλης φέτος είναι πράσινος», ένα βιβλίο, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία και άγγιξε τις 35.000 αντίτυπα στους δύο μόλις μήνες κυκλοφορίας του, ενώ αποτέλεσε και το κύριο εκπαιδευτικό κομμάτι του Συλλόγου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ).

Μια συνεργασία, που απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Οργανισμών Δημοσίου «Οικόπολις» από την επιστημονική επιτροπή του ECOCITY.

«Οι Νεράιδες της οικογένειας Φέγγο Ντε Λα Στέκο» είναι το πέμπτο βιβλίο των συγγραφέων και επεκτείνει το σύνολο των θεμάτων που παρουσιάζουν στις διαδραστικές παρουσιάσεις τους, που σε λιγότερο από τρία χρόνια έχουν ξεπεράσει τις 100 σε όλη την Ελλάδα.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε και το παραμύθι του Νίκου Μιχαλόπουλου, «Το δρομάκι που ήθελε να γίνει λεωφόρος».

Και το ταξίδι συνεχίζεται...

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010, 01:48