Ο Γιώργος Βέλτσος διαβάζει το ποίημα που έγραψε μέσα στην πανδημία

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 9 Μαΐου 2020, 14:26
Ο Γιώργος Βέλτσος διαβάζει το ποίημα που έγραψε μέσα στην πανδημία

Οι ασκήσεις θανάτου διατρέχουν το ποίημα που έγραψε ήδη από τις πρώτες μέρες της καραντίνας ο Γιώργος Βέλτσος και που διαβάζει ο ίδιος, με τον δικό του μοναδικό τρόπο και τονισμό που προκαλεί αυτομάτως νέες αναγνώσεις πίσω από τις λέξεις.

Οι μέρες του εγκλεισμού οδήγησαν τον Γιώργο Βέλτσο και στη συγγραφή ποιημάτων, μια διαδικασία διαρκής για τον ίδιο που όμως φαίνεται πως τώρα αντηχεί και την πρωτόγνωρη συνθήκη που ζούμε εν μέσω πανδημίας. Ένα από αυτά που έγραψε στις 17 Μαρτίου, δηλαδή λίγες μέρες μετά την επιβολή της καραντίνας, το διάβασε και on  camera με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και την ψηφιακή καμπάνια του Υπουργείου Πολιτισμού με τις αναγνώσεις ποιημάτων από προσωπικότητες και δημιουργούς στον χώρο των τεχνών.

«Ανεμισμένο κεφάλι από τις ασκήσεις του θανάτου στο παραπλεύρως οικόπεδο. Κεφάλι χωρίς παραπετάσματα έκθετο μέσα έξω στους ανέμους των φόβων του και τους θορύβους ενός αφυγραντήρα δωματίου», ακούμε τον Γιώργο Βέλτσο στις πρώτες λέξεις του ποιήματος. Τις μέρες που ξέσπασε η πανδημία παρουσιαζόταν το θεατρικό έργο του κοινωνιολόγου, στοχαστή και συγγραφέα Γιώργου Βέλτσου, το «Μεταγωγή» στο θέατρο Αργώ. Ένα έργο όπου ο εγκλεισμός ήταν ένας από τους κεντρικούς αρμούς του.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 9 Μαΐου 2020, 14:26