Παράταση Παραστάσεων «Ροτβάιλερ»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2011, 03:50
Παράταση Παραστάσεων «Ροτβάιλερ»
Μετά την επιτυχία της, η παράσταση Ροτβάιλερ του Γκιγιέρμο Έρας σε διασκευή της Ομάδας Νάμα, παρατείνεται ξανά έως τις 17 Απριλίου 2011. Η παράσταση θα παίζεται μόνο κάθε Κυριακή με αλλαγή ώρας από 19:15 στις 18.00.

Η παράσταση έχει αποσπάσει τρία Βραβεία κοινού του περιοδικού «Αθηνόραμα» για το 2009: Βραβείο καλύτερης παράστασης, Βραβείο Σκηνοθεσίας (Ελένη Σκότη), Βραβείο Μουσικής (Μάριος Στρόφαλης)
Το ισπανικό αυτό έργο, διασκευασμένο από τους συντελεστές της Ομάδας ΝΑΜΑ που μετέχουν στην παράσταση, είναι ένα κοινωνικοπολιτικό έργο ωμού ρεαλισμού με μαύρο χιούμορ και με στοιχεία ψυχολογικού θρίλερ.

Λίγα λόγια για το έργο
Ο Χάιμε, ένας ανερχόμενος και αδίστακτος δημοσιογράφος, στη μάχη για τηλεθέαση, αρπάζει μιαν ευκαιρία να δημιουργήσει σάλο γύρω από την εκπομπή του. Κλείνει μια συνέντευξη με τον Ροτβάιλερ, ένα νεοναζί σκίνχεντ που τελευταία έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη με τις προκλητικές δηλώσεις και τις βίαιες πράξεις του. Η συνέντευξη αυτή θα πραγματοποιηθεί στο στέκι των σκίνχεντ σε μια υποβαθμισμένη περιοχή της Μαδρίτης ώστε η αίσθηση επικινδυνότητας να εξασφαλίσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών.

Ο αριβισμός του και ο τηλεοπτικός κιτρινισμός της εκπομπής του θα αντιπαρατεθούν με τη νοσηρότητα των απόψεων και πρακτικών των ακροδεξιών σκίνχεντ δημιουργώντας μια έκρυθμη κατάσταση. Στην κόψη του ξυραφιού οι ιθύνοντες του καναλιού με το πρόσχημα της αντικειμενικής πληροφόρησης και της «ορθής πολιτικά» πρακτικής θα διαχειριστούν πλάνα σοκ για να πετύχουν τηλεθέαση.

Το κοινωνικό-πολιτικό αυτό έργο υπονομεύει το παγιωμένο σύστημα τηλεόραση-παθητικός τηλεθεατής σχολιάζοντας ταυτόχρονα τις ακραίες κοινωνικές παθογένειες του ρατσισμού και εθνικισμού που στην εποχή μας φουντώνουν λόγω του μεταναστευτικού κύματος.


Οι συντελεστές:
Την αρχική μετάφραση από τα ισπανικά επιμελήθηκε η καθηγήτρια θεατρικής μετάφρασης Μαρία Χατζηεμμανουήλ ενώ το τελικό κείμενο είναι διασκευασμένο από την ομάδα ΝΑΜΑ χρησιμοποιώντας αναλυτική και αυτοσχεδιαστική μέθοδο.

Την σκηνοθεσία υπογράφει η Ελένη Σκότη, η βασική σκηνοθέτης του Επί Κολωνώ, βραβευμένη για την παράσταση «Αγαπητή Ελένα», (α’ βραβείο παράστασης και σκηνοθεσίας – Αθηνόραμα 2001) και δασκάλα υποκριτικής στο studio NAMA του Επί Κολωνώ και στη δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου και του Ωδείου Αθηνών.

Το σκηνικό υπογράφει ο σκηνογράφος και δ/ντης του Επί Κολωνώ Γιώργος Χατζηνικολάου, επίσης βραβευμένος με το α’ βραβείο σκηνογραφίας για το «Αγαπητή Ελένα» το 2001. Φωτίζει ο Βασίλης Κλωτσοτήρας (α΄βραβείο φωτογραφίας στο Φεστιβάλ Δράμας, γ’ βραβείο φωτισμού(Αθηνόραμα) με την παράσταση «Bug»,Επί Κολωνώ) και επενδύει με μουσική ο Μάριος Στρόφαλης βραβευμένος επίσης στο Φεστιβάλ Δράμας του 2003.

Η Ελένη Σκότη και ο Γιώργος Χατζηνικολάου είναι οι ιδρυτές της Ομάδας ΝΑΜΑ

Διανομή
Ροτβάιλερ ή Αντόνιο (σκίνχεντ): Δημήτρης Λάλος
Χάιμε (δημοσιογράφος): Γιάννης Ράμος
Ράφα (σκίνχεντ): Δημήτρης Καπετανάκος
Χουάν (οπερατέρ): Γιάννης Τρίμμης
Επί της οθόνης εμφανίζονται: Δημήτρης Καταλειφός
Ιωάννα Τζώρα
Ακούγεται η φωνή της: Δάφνης Λαρούνη


Νέα Παράταση Παραστάσεων «Ροτβάιλερ»
έως 17/4/2011

Μετά την επιτυχία της, η παράσταση Ροτβάιλερ του Γκιγιέρμο Έρας σε διασκευή Ομάδας Νάμα, παρατείνεται ξανά έως τις 17 Απριλίου 2011. Η παράσταση θα παίζεται μόνο κάθε Κυριακή με αλλαγή ώρας από 19:15 στις 18.00.

Κοινωνικοπολιτικό έργο ωμού ρεαλισμού με μαύρο χιούμορ και με στοιχεία ψυχολογικού θρίλερ: Ένας ανερχόμενος και αδίστακτος δημοσιογράφος, για να δημιουργήσει σάλο γύρω από την τηλεοπτική εκπομπή του, κλείνει μια συνέντευξη με ένα νεοναζί σκίνχεντ που τελευταία έχει προκαλέσει την κοινή γνώμη. Η συνέντευξη αυτή, για να δοθεί αίσθηση επικινδυνότητας, θα πραγματοποιηθεί σε μια υποβαθμισμένη περιοχή της Μαδρίτης όπου θα αντιπαρατεθούν ο κιτρινισμός της εκπομπής του με τις νοσηρές ιδεοληψίες των νεοφασιστών υπονομεύοντας το παγιωμένο σύστημα τηλεόραση-παθητικός τηλεθεατής.

Συντελεστές:
Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Διασκευή: Ομάδα ΝΑΜΑ
Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη
Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Χατζηνικολάου
Μουσική: Μάριος Στρόφαλης
Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Δάφνη Λαρούνη
Παίζουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Λάλος (Αντόνιο Βερμούδες ή Ροτβάιλερ
Γιάννης Ράμος ( Χάιμε)
Γιάννης Τρίμμης ( Χουάν)
Δημήτρης Καπετανάκος (Ράφα)

τελευταία παράσταση: Κυριακή 17 Απριλίου 2011 (Κυριακή των Βαΐων)
ημέρα & ώρα Κυριακή 18:00 (από 9/1/11)
διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά
τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 22€, φοιτητικό: 15€
χώρος: Κεντρική Σκηνή

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2011, 04:48