«Χρονικογράφο των καιρών μας» αποκάλεσε τον φωτογράφο Martin Parr ο βιογράφος του, Thomas Velski. Τώρα, το κέντρο φωτογραφίας Hangar στις Βρυξέλλες φιλοξενεί σε τρεις ορόφους μεγάλη αναδρομική έκθεση του Βρετανού φωτογράφου, με 15 σειρές φωτογραφιών που καλύπτουν καλλιτεχνική διαδρομή τεσσάρων δεκαετιών.

Στα 23 του, ο Parr εγκαταστάθηκε μαζί με τη σύντροφό του, τη Susie Mitchell στη μικρή πόλη Hebden Bridge στο Yorkshire, το 1975. Επί πέντε χρόνια φωτογράφιζε φύση καθώς και τη ζωή εργατών, ανθρακωρύχων, αγροτών, πιστών που πήγαιναν στην εκκλησία, θηροφυλάκων και ανθρώπων που λάτρευαν τα περιστέρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πρώτο μεγάλο σώμα φωτογραφιών του έδωσε των επωνυμία «The Non-Conformists», από τα πολλά εκκλησάκια Μεθοδιστών και Βαπτιστών. Ασπρόμαυρες φωτογραφίες, όπως και αυτές του επόμενου πρότζεκτ του που φέρει την επωνυμία «The Bad Weather». Εμμονικός με τον καιρό στην Αγγλία, ο Parr εξομολογείται: «Συνήθως, σου λεν να φωτογραφίζεις μόνον όταν το φως είναι καλό και ο ήλιος λάμπει, αλλά μου άρεσε η ιδέα να φωτογραφίζω μόνο όταν ο καιρός ήταν κακός, ως έναν τρόπο να υπονομεύω τις συμβάσεις».

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης