Την ευγνωμοσύνη της για την πολυετή προσφορά του Αντώνιου – Αιμίλιου Ταχιάου στο έργο και τους σκοπούς της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Ε.Μ.Σ), εκφράζει η διοίκησή της, με αφορμή τον θάνατο του επί σειρά ετών αντιπροέδρου της, ενώ γνωστοποιεί την πρόθεσή της για τη διοργάνωση διεθνούς ημερίδας το φθινόπωρο, προς τιμήν του εκλιπόντος.

«Ο Αντώνιος – Αιμίλιος Ταχιάος, ο οποίος επί σειρά ετών διετέλεσε αντιπρόεδρος της Ε.Μ.Σ., υπήρξε ο πλέον πολυτιμημένος και παγκοσμίως καταξιωμένος εταίρος μας που αγωνίσθηκε με την ερευνητική του δράση για την ελληνικότητα της Μακεδονίας (…) Πάντοτε μειλίχιος, προσιτός και ευγενής ήταν το υπόδειγμα του ακαδημαϊκού δασκάλου για όλους» υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση – ψήφισμα της διοίκησης της ΕΜΣ για τον θάνατο του ομότιμου καθηγητή του ΑΠΘ και αντεπιστέλλοντος μέλους της Ακαδημίας Αθηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο κείμενο του ψηφίσματος αναφέρεται – μεταξύ άλλων – ότι σε έκτακτη συνεδρίασή του, το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Μ.Σ. αποφάσισε την κήρυξη τριήμερου πένθους και ανήρτησε μεσίστιες τις σημαίες. Η κηδεία του εκλιπόντος πραγματοποιείται σήμερα από τον μητροπολιτικό ναό Αγίου Γρηγορίου Παλαμά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης