Στη χώρα μας θα έρθει για πρώτη φορά ο Ιάπωνας συνθέτης Σιγκέρου Ουμεμπαγιάσι, ο δημιουργός δεκάδων γνωστών έργων, όπως η «Ερωτική Επιθυμία», το «2046» και τα «Ιπτάμενα Στιλέτα». Η παρουσία του στην Ελλάδα όπου θα δώσει ένα «master class» και τρεις συναυλίες, στις 4 και 5 Δεκεμβρίου, στο Ίδρυμα Κακογιάννη.

Ο Ουμεμπαγιάσι βρίσκεται 25 χρόνια στον χώρο του κινηματογράφου ως ενεργός συνθέτης αλλά μόλις τα τελευταία 10 χρόνια, η μουσική του πέρασε τα σύνορα της Ιαπωνίας και «άγγιξε» το δυτικό κοινό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συνθέτης που συνεργάστηκε με τον Wong Kar-Wai (“Ερωτική Επιθυμία”, “2046”) και τον Zhang Yimou (“Ιπτάμενα Στιλέτα”, “Η κατάρα του Χρυσού Λουλουδιού”) με τις εξαιρετικές και μοναδικές του μελωδικές συνθέσεις, δημιούργησε ένα νέο ρεύμα φίλων της κινηματογραφικής μουσικής.

Τις μουσικές του Ume, -όπως προτιμάει να τον φωνάζουν- θα ερμηνεύσει στην πρώτη της παγκόσμια εμφάνιση η νεοσυσταθείσα Ελληνική Ορχήστρα και Χορωδία «Oticons Orchestra & Choir», που δημιουργήθηκε για να αφοσιωθεί αποκλειστικά σε συναυλίες με μουσική από τον κινηματογράφο και ξεχωριστές τηλεοπτικές παραγωγές.

Την «Oticons Orchestra & Choir» θα διευθύνει ο σημαντικότερος εν ενεργεία μαέστρος στον χώρο της κινηματογραφικής μουσικής, Βέλγος, Dirk Brosse. Ο πολύπειρος αυτός μαέστρος που έχει εμφανιστεί με τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου σε χώρους όπως το Royal Albert Hall και το Barbican Center του Λονδίνου, ενώ το 2009 επιλέχτηκε από τον συνθέτη John Williams για να διευθύνει την παγκόσμια περιοδεία του «Star Wars in Concert».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την «Oticons Orchestra & Choir» πλαισιώνουν, ακόμα, ο Ελβετός βιρτουόζος των έθνικ πνευστών Sandro Friedrich και η Σαβίνα Γιαννάτου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης