Το Literary Review,  λογοτεχνικό περιοδικό της Βρετανίας, διαπομπεύει κάθε χρόνο γνωστούς συγγραφείς μέσω του ετήσιου «βραβείου» που δίνει, με τον εύγλωττο τίτλο «Bad Sex in Fiction Award».

Όπως λέει και ο τίτλος του, το «βραβείο» απονέμεται σε συγγραφέα ο οποίος σε βιβλίο του έχει περιγράψει με το χειρότερο τρόπο μία ερωτική σκηνή!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περσινή νικήτρια ήταν η Νάνσι Χιούστον. Το «βραβείο» το κέρδισε για το ακόλουθο απόσπασμα από το τελευταίο της μυθιστόρημα με τον τίτλο «Infrared» : «Τότε παίρνω τη φωτογραφία μου: Στην καρδιά της πράξης. Η Canon είναι μέρος του κορμιού μου. Είμαι εγώ το υπερευαίσθητο φιλμ. Που συλλαμβάνει το αθέατο, που συλλαμβάνει τη θερμότητα».

Το λογοτεχνικό «βραβείο» του Literary Review, δημιουργήθηκε το 1993 και η κριτική επιτροπή, που αποτελείται από συντάκτες του περιοδικού, ελπίζει μέσω αυτού «να αποθαρρύνει τη χρήση ενός άξεστου ερωτισμού, αυτές τις ωμές, επιφανειακές, κακού γούστου περιγραφές σεξ που αφθονούν στα σύγχρονα μυθιστορήματα». Ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 3 Δεκεμβρίου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης