Χανιά: Φεστιβάλ αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017, 21:35
Χανιά: Φεστιβάλ αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη
Την Παρασκευή 28 Ιουλίου ανοίγει στα Χανιά η αυλαία των φετινών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ «Μίκης Θεοδωράκης 2017» που οργανώνουν ο Παγκρήτιος Σύλλογος Φίλων του Μίκη Θεοδωράκη, η Περιφέρεια, ο δήμος και άλλοι φορείς.

Όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, την Παρασκευή, στις 8.30 το βράδυ, στο πατρικό σπίτι των Θεοδωράκηδων στον Γαλατά ο πιανίστας Γιώργος Σαλτάρης θα αποδώσει μελωδίες του μεγάλου Έλληνα συνθέτη, ενώ θα προβληθούν οι μικρού μήκους ταινίες: «Το σπίτι είχε τη δική του ιστορία» και «Μια γρήγορη ματιά», με μουσική του Μίκη Θεοδωράκη.

Το Σάββατο 29 Ιουλίου στο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου, στις 9.30 το βράδυ το μουσικό σύνολο «Vamos Ensemble» συμπράττει με την Ιωάννα Φόρτη στο τραγούδι σε μια βραδιά αφιερωμένη σε τραγούδια και μελωδίες που έγραψε ο Μίκης Θεοδωράκης για τον κινηματογράφο.

Την Κυριακή 30 Ιουλίου, στις 7.30 το απόγευμα, στο παλιό λιμάνι των Χανίων επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικοί συγκεντρώνονται και τραγουδάνε για πρώτη φορά μαζί ένα σύντομο πρόγραμμα διάρκειας τριάντα λεπτών με τη συνοδεία ζωντανής ορχήστρας και με τα πλέον αγαπημένα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Παράλληλα από αύριο έως και τις 27 Ιουλίου στον δημοτικό κινηματογράφο παρουσιάζεται κινηματογραφικό αφιέρωμα στον διάσημο μουσικοσυνθέτη, ενώ έως τις 30 Ιουλίου στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου θα παρουσιάζεται έκθεση αρχειακού υλικού και αφίσας,

Η έκθεση περιλαμβάνει 51 αυθεντικές κινηματογραφικές αφίσες της ταινίας του Μιχάλη Κακογιάννη για τον θρυλικό Ζορμπά. Η συλλογή και η επιμέλεια της έκθεσης ανήκει στον ηθοποιό Λευτέρη Λαμπράκη.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017, 21:35