Εγκαίνια σήμερα, Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019 για την γκαλερί Roma που ανοίγει για πρώτη φορά στην Αθήνα με την έκθεση «Pavlos – Almost magic» αφιερωμένη στον διεθνή εικαστικό Pavlos. Τα έργα του Παύλου (Διονυσόπουλου) φέρουν το προσωπικό του εικαστικό ιδίωμα είτε πρόκειται για αντικείμενα της καθημερινής ζωής, είτε της διαφήμισης είτε του χώρου του θεάματος.

Είναι ένας από τους εκφραστές του ρεύματος Nouveau Realistes και Affichistes, με το οποίο ήρθε σε άμεση επαφή την δεκαετία του 60 στο Παρίσι. Εκεί γνώρισε σημαντικούς καλλιτέχνες της εποχής όπως τους Raymond Haynes, Σεζάρ,Τζιακομέτι, Κάλντερ, Ντιμπιφέ και τον κριτικό τέχνης Πιερ Ρεστανύ, εργαζόμενος με κύριο χαρακτηριστικό την απομάκρυνση από τη ζωγραφική του τελάρου και τη στροφή προς τα ευτελή καθημερινά υλικά του σύγχρονου πολιτισμού. Ξεπερνώντας τα όρια με τη μοναδική και χαρακτηριστική τεχνική του, ο Παύλος μετατρέπει τεμαχισμένες λωρίδες χαρτιού από αφίσες σε μοναδικά τρισδιάστατα έργα τέχνης.

Τα ιστορικά έργα του Παύλου τα οποία εκτίθενται στους χώρους της Roma Gallery (Ρώμα 5, Κολωνάκι) σηματοδοτούν τον στόχο της νέας αυτής αίθουσας τέχνης στο κέντρο της Αθήνας να γίνει «ένας ζωντανός και πρωτοποριακός χώρος που θα λειτουργεί με διεθνές πρόγραμμα, αφιερωμένο στη μεταπολεμική και σύγχρονη τέχνη επιδιώκοντας να ενημερώσει το κοινό και να προσφέρει έναν σύνδεσμο, με τον οποίο οι Έλληνες καλλιτέχνες θα μπορούν να αποκτήσουν επικοινωνία με χώρους τέχνης στο εξωτερικό.

 Σκοπός, και δέσμευσή μας» λέει η ιδρύτρια της γλακερί Άννα Αγγελοπούλου και προσθέτει ότι «είναι να αναδείξουμε τα ταλέντα και να προβάλουμε την κληρονομιά των καλλιτεχνών (Estates), συνεργαζόμενοι με επιμελητές, συλλέκτες, ιδρύματα και διεθνείς οργανισμούς».

Διάρκεια έκθεσης «Pavlos – Almost magic» έως τις 10/3.