Προβλήθηκε, σε παγκόσμια πρεμιέρα αλλά εκτός συναγωνισμού, την Κυριακή 19 Μαΐου, η νέα ταινία του Κέβιν Κόστνερ «Horizon: An American Saga», στην οποία ο ίδιος είναι σκηνοθέτης, πρωταγωνιστής, σεναριογράφος και παραγωγός.

Αξίζει να αναφερθεί πως το κοινό υποδέχτηκε την ταινία με ένα standing ovation διάρκειας δέκα λεπτών, φωνάζοντας «Κέβιν, Κέβιν, Κέβιν!».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η θερμή υποδοχή συγκίνησε τον ηθοποιό, ο οποίος δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυα του, δηλώνοντας μετά την προβολή, «Δεν υπάρχει μέρος σαν κι αυτό. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ -ούτε τα παιδιά μου».

Πρόκειται για ένα προσωπικό όνειρο του Κέβιν Κόστνερ, ο οποίος έπειτα από δεκαετίες προσπαθειών να βρει χρηματοδότη, έδωσε 20 εκατ. δολάρια από την τσέπη του, βάζοντας υποθήκη το ράντσο του στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια -η ταινία κόστισε πάνω από 100 εκατ. δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εγώ το έκανα. Δεν είναι πια δικό μου, είναι δικό σας» επεσήμανε απευθυνόμενος στο κοινό της πρεμιέρας, για να προσθέσει αμέσως μετά με νόημα: «Νομίζω ότι οι ταινίες δεν αφορούν τα Σαββατοκύριακα που βγαίνουν. Αφορούν τη ζωή τους και πόσες φορές είσαι διατεθειμένος να τη μοιραστείς. Και ελπίζω πως εσείς θα την μοιραστείτε αυτήν την ταινία με τους αγαπημένους σας, με τα παιδιά σας».

Τη στιγμή μάλιστα που αναφερόταν στα παιδιά των άλλων ο ίδιος είχε τη μεγάλη χαρά να συνοδεύεται από πέντε από τα επτά συνολικά παιδιά του, γεγονός που του έδωσε, προφανώς, τεράστια χαρά, δεδομένου μάλιστα ότι η προσωπική του ζωή πέρασε μια μεγάλη κρίση μετά το πρόσφατο, δύσκολο διαζύγιό του.

Η πρώτη από τις συνολικά τέσσερις ταινίες του franchise «Horizon», διαδραματίζεται το 1859 σε περιοχές που εκτείνονται από το Ουαϊόμινγκ έως το Κάνσας και αφηγείται την (άγρια) ιστορία της Αμερικανικής Δύσης από την οπτική γωνία των κτηνοτρόφων, των αγροτών και των στρατιωτών που προσπάθησαν να χτίσουν τη ζωή τους στον νέο τόπο, καθώς και των ιθαγενών οι οποίοι ζούσαν ήδη εκεί.

Ο Κέβιν Κόστνερ συνυπογράφει το σενάριο, σκηνοθετεί, κάνει την παραγωγή και πρωταγωνιστεί μαζί με τους Σιένα Μίλερ, Σαμ Γουόρθινγκτον, Τζίνα Μαλόουν, Άμπεϊ Λι, Έλα Χαντ, Μάικλ Ρούκερ, Ίζαμπελ Φούρμαν.

Η κόρη της Sienna Miller, Marlowe και ο Κέβιν Κόστνερ

Το «Horizon: Chapter One» θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους από τη Warner στις 28 Ιουνίου και το «Chapter Two» στις 16 Αυγούστου, ενώ ο Κόστνερ έχει έτοιμα σενάρια για το τρίτο και το τέταρτο μέρος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης