Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο:
Στις υπόσκαφες εγκαταστάσεις του μουσείου παρουσιάζονται η εξελικτική πορεία της παρασκευής του κρασιού στη Σαντορίνη και η ζωή του σαντορινιού αμπελουργού από το 1600 έως το 1950. Στα εκθέματα – που χρονολογούνται από το 17ο έως τον 20ό αι. – συγκαταλέγονται μηχανήματα, σκεύη, εργαλεία, βαρέλια, όργανα μέτρησης, πατητήρι σταφυλιών, βαρέλια οβάλ από την Iταλία, σφιγκτήρια του 1700 από τη Γαλλία, καζάνια απόσταξης, ατμομηχανή οινοποίησης κ.ά. Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος του οινοποιείου δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να δοκιμάσουν και να αγοράσουν τα κρασιά της εταιρείας.
Με πληροφορίες από: ksipnistere.blogspot.com, diakopes.gr
