Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

To Half Note στηρίζει κι αναδεικνύει την ελληνική ποιοτική μουσική και παρατείνει τη λειτουργία του για όλο τον Μάιο, προτείνοντας ένα πολύχρωμο μπουκέτο μουσικών με άρωμα διαφορετικών μουσικών ειδών, που αξίζουν με το παραπάνω την προσοχή σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καταξιωμένοι μουσικοί συναντώνται με νέους ταλαντούχους και συμπράττουν παρουσιάζοντας jazz, blues, swing, funk, ethnic, κινηματογραφικά soundtrack, κλασική μουσική, έντεχνο ελληνικό τραγούδι!

Adam Tsarouchis-Throwback Stories
Πέμπτη 31 Μαΐου

‘’Throwback Stories‘’. Μια μουσική παράσταση που έρχεται να μας ξυπνήσει παλιές αναμνήσεις ταξιδεύοντας σας στο χρόνο σε δεκαετίες που όλοι αγαπήσαμε , Εισιτήριο για την διαδρομή οι Jazz , Blues , Swing , και τα Musicals. Μέσα απ’ τα τραγούδια ανακαλύπτουμε πως η jazz παντρεύεται με το musical μ’ έναν μοναδικό τρόπο από δύο διαφορετικές φωνές. Σε λυρική αλλά και κάποιες φορές ρετρό ατμόσφαιρα, το “Throwback stories” έρχεται να μας θυμίσει τραγούδια που έχουμε αγαπήσει από τις περασμένες, αλλά όχι ξεχασμένες δεκαετίες του ’30, ‘40, και όχι μόνο, όπως “Ας ερχόσουν για λίγο” “Feeling good”, “Amado mio”, “Fly me to the moon” κ.α . Στη σκηνή συνυπάρχουν μουσικά, ο Αδάμ Τσαρούχης, musical performer και jazz singer με συμμετοχές σε αρκετά musicals και συνεργασίες με τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, Φωτεινή Δάρρα, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Σία Κοσκινά κ.α, και η λυρική τραγουδίστρια / performer Nαδίνα Τζιάτζιου με συνεργασίες με την Εθνική Λυρική Σκηνή και προσωπικά shows. Μαζί τους, δυο εξαιρετικοί μουσικοί, ο Μάριος Καζάς στο πιάνο και ο Κώστας Κρανιδιώτης στο σαξόφωνο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αδάμ Τσαρούχης: Τραγούδι
Κώστας Κρανιδιώτης: Σαξόφωνο
Μάριος Καζάς: Πιάνο
Guest: Ναδίνα Τζιάτζιου
Video Art – Δημήτρης Φωτόπουλος

Nastazia Beikof & The Jazzuars
Παρασκευή 01/06

Ένα ταξίδι στο χρόνο και το χώρο της Jazz ξεκινάει με αφετηρία την Αθήνα του 2012. Καλωσορίσατε στην φωτεινή μεριά του δρόμου! Εκεί που τα προβλήματα μένουν στα σκαλοπάτια και εμείς απολαμβάνουμε εκστασιασμένοι!

Αγαπημένες συνθέσεις από Cole Porter, Duke Elligton, Juan Tizol, Jerome Kern, Billy Strayhorn, George Gershwin ξαναζωντανεύουν πάνω στην σκηνή του Half Note. Από τo swing της Ella Fitzgerald μέχρι τον αισθησιασμό της Alicia Keys & από την χορευτική μπαλάντα μέχρι τους ξέφρενους rock n roll ρυθμούς. Έρωτας – Boogie και ο Mack The Knife ξεπηδάει από την γωνία.
Μετά από σειρά αναζήτησεων και συνεργασιών σε διάφορους μουσικούς χώρους: Η Ναστάζια Μπέικοφ στο τραγούδι, ο Γεράσιμος Αναστασόπουλος στο σαξόφωνο, ο Μιχάλης Στεφανίδης στην κιθάρα και το τραγούδι, ο Νίκος Δρογώσης στο πιάνο, ο Αλέξανδρος Μυλωνάς στο κοντραμπάσο και ο Γιώργος Ράδος στα τύμπανα σας παρουσιάζουν τα Jazzuars.
Η νέα σύσταση των Jazzuars πήρε το βάπτισμα του πυρός μέσα στην εκρηκτική διάθεση χορευτών Swing που ήρθαν απ όλο τον κόσμο για να συμμετέχουν στο Swing Exchange Festival! Στο Half Note oι εξαίρετοι μουσικοί θα μας παρασύρουν σε μια χορευτική αιώρηση (swing) από το 30′ μέχρι το σήμερα.

Sia & The MusicalManiacs!!!
Σάββατο 2 Ιουνίου

Το νέο και τόσο ιδιαίτερο Group των Ελλήνων Μιουζικαλομανιακών- “MusicalManiacs gr” έχει ξεκινήσει πια να υπάρχει και είναι γεγονός! Τόπος συνάντησης τους το Half Note, μέσα σε μια μοναδική ατμόσφαιρα από μυρωδιά Αμερικάνικου Cotton Club, όπου οι φανατικοί του είδους- και όχι μόνο-, φίλοι, συνεργάτες, παραγωγοί, ερμηνευτές και μουσικοί βρίσκονται μαζί, συμπράττοντας επί σκηνής, τα πιο όμορφα τραγούδια απο την Παγκόσμια μουσική σκηνή! Τη βραδιά επιμελείται και παρουσιάζει για άλλη μια φορά η πιο δυνατή εκπρόσωπος του μιούζικαλ στην Ελλάδα, Σία Κοσκινά -που πρόσφατα είδαμε στην επιτυχημένη παράσταση “Αναζητώντας τον Αττίκ” στο το θέατρο Μπάντμιντον- η οποία μέσα απο επίμονη δουλειά ετών, τα τελευταία χρόνια, έχει αποδείξει οτι το μουσικό θέατρο, όχι μόνο υπάρχει στη χώρα μας, αλλά και δημιουργεί εκατοντάδες οπαδούς, που το ερμηνεύουν ισάξια με τους ξένους performers, διότι δεν σταματούν να εκπαιδεύονται επάνω σ’ αυτό…ταχύτατα! Ελάτε λοιπόν να περάσουμε μια μοναδική βραδιά με την Σία Κοσκινά και τους Musicalmaniacs Gr!
Στο πιάνο συνοδεύει ο Σάββας Ρακιντζάκης.
Guest Pianist ο μαέστρος Αλέξιος Πρίφτης
Συμμετέχουν μέλη της P.M.T.P.Company by Sia Koskina

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης