8 ενδιαφέρουσες θεατρικές και μουσικές παραστάσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μπορείτε να παρακολουθήσετε online, σήμερα Σάββατο 6 Ιουνίου 2020!

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η Εθνική Λυρική Σκηνή προσφέρει στο ελληνικό και το διεθνές κοινό ένα πανόραμα της πολυσχιδούς καλλιτεχνικής δραστηριότητάς της. Δείτε σήμερα στις 20.00 το μουσικό παραμύθι «Η συνέλευση των ζώων» σε μουσική Γιώργου Κουρουπού και στίχους του Περικλή Κοροβέση, ερμηνεύει ο διεθνώς αναγνωρισμένος Έλληνας βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλος, με συνοδεία στο πιάνο τον Νίκο Βασιλείου.

Δείτε το εδώ

ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, ανταποκρινόμενο στις συνθήκες των καιρών, ξεκινάει νέες δράσεις από το «σπίτι του». Και σπίτι του δεν μπορεί παρά να είναι οι μεγάλοι συγγραφείς του θεάτρου.

Ξεκινάει λοιπόν, με τον Άντον Πάβλοβιτς Τσέχοφ. «Θαυμάσιοι άνθρωποι» – 6 Μικρές χιουμοριστικές ιστορίες.

Οι προβολές συνεχίζονται και σήμερα στις 21:00 και το κάθε βίντεο θα παραμένει διαθέσιμο στο κανάλι για τρεις ημέρες.

Δείτε το εδώ

Ίδρυμα Ωνάση

Για δέκατη εβδομάδα, το ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο YouTube παρουσιάζει αρχειακές και νέες παραγωγές από το ευρύ φάσμα των δράσεών του. Σήμερα ο Σάιμον Κρίτσλεϊ, μέσα από τα τρία νέα podcasts της σειράς με τίτλο «Apply-Degger-Μια ανάλυση της σκέψης του Χάιντεγκερ στο «Είναι και χρόνος», υποστηρίζει πως η επαφή με αυτό το έργο μπορεί να αλλάξει τη ζωή ενός ανθρώπου.

Δείτε το εδώ

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ακούστε στις 20.00 την ηχογραφημένη συναυλία του Μιχάλη Δέλτα στο πλαίσιο του snfccAtHome Music Escapades.

Ακούστε τη συναυλία εδώ

Παραστάσεις από το εξωτερικό που μπορείτε να βρείτε σήμερα online:

Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας

Δείτε σήμερα στις 21:00 την παράσταση «Κοριολανός» του Σαίξπηρ με τον Τομ Χίντλστον, σε μια ερμηνεία φαινόμενο και σε σκηνοθεσία της Τζόσι Ρουρκ. Η συγκεκριμένη παραγωγή ανέβηκε το 2014 στο Donmar Warehouse, ενώ διαρκεί 3 ώρες και διαθέτει υπότιτλους στα αγγλικά. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη έως την Πέμπτη 11/6.

Δείτε την παράσταση εδώ

Όπερα του Παρισιού

Η Όπερα του Παρισιού προβάλει την παράσταση «Ριγκολέττο» του Τζουζέπε Βέρντι, σε μουσική διεύθυνση του Nicola Luisotti. Πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες όπερες που συνέθεσε ποτέ ο Βέρντι για σοπράνο.

Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη έως 7/6.

Δείτε την εδώ.

Κρατική Όπερα της Βιέννης

Η Κρατική όπερα της Βιέννης ανεβάζει σήμερα στις 13,00, την όπερα «Undine» του Albert Lortzing σε μουσική διεύθυνση του Johannes Wildner.

Δείτε την παράσταση εδώ

Επίσης μπορείτε να δείτε στις 21.00 την παράσταση «Giselle» του Adolphe Adam σε μουσική διεύθυνση Valery Ofsyanikov.

Δείτε την εδώ