«A Grand Opera Gala of Great Opera Moments» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών


Η MidAm International, που ιδρύθηκε από τον διάσημο μαέστρο Παναγιώτη Τιμπόρις για την προώθηση των συναυλιών διεθνώς, οργανώνει μια μεγάλη μουσική βραδιά, με την Πανευρωπαϊκή Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βαρσοβίας και ένα διεθνές καστ καλλιτεχνών να ερμηνεύουν τις ωραιότερες στιγμές του οπερατικού ρεπερτορίου: Χορός μεταμφιεσμένων, Η δύναμη του πεπρωμένου, Ριγκολέττο, Ναμπούκκο, Τόσκα, Κάρμεν, Αλιείς μαργαριταριών, Τουραντότ και Τραβιάτα.

Eilana Lappalainen σοπράνο (Καναδάς)

Gian Luca Pasolini τενόρος (Ιταλία)
Carry Persson μπασοβαρύτονος (Ελβετία)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Pan-European Philharmonia της Βαρσοβίας
Μουσική διεύθυνση: Peter Tiboris (ΗΠΑ)
Guest μαέστρος Giovanni Pacor (Ιταλία)
Διδασκαλία χορωδίας: David R. Thye (ΗΠΑ)

Συμμετέχουν μέλη από το Στούντιο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και 300 χορωδοί από Ελλάδα, ΗΠΑ.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη Τηλέφωνο: 2107282333

23 Ιουλίου 2018

21:00

Εισιτήρια

Φοιτητικό: 4€
Ζώνη Γ: 8€
Ζώνη Β: 14€
Ζώνη Α: 18€
Διακεκριμένη Ζώνη: 25€


Τακίμ στο Θέατρο Ρεματιάς

Με την πετυχημένη τους παράσταση «Γιατί γλυκό μου sweetheart;», ένα σπάνιο αφιέρωμα στη μουσική παράδοση των ελλήνων μεταναστών στις ΗΠΑ, την επιμέλεια και την παρουσίαση του οποίου έχει ο Λάμπρος Λιάβας. Οι τραγουδιστές Γιάννης Νιάρχος και Κατερίνα Τζιβίλογλου ζωντανεύουν το «Καφέ – Αμάν Αμέρικα», το μουσικό έπος του απόδημου ελληνισμού, στο Θέατρο Ρεματιάς, τη Δευτέρα 23 Ιουλίου, ενώ ως επίτιμοι καλεσμένοι στην παράσταση θα συμμετέχουν ο «πατριάρχης» του λαϊκού κλαρίνου Πετρολούκας Χαλκιάς (που έζησε στην Αμερική την περίοδο 1960 – 1979) καθώς και ο σπουδαίος δεξιοτέχνης στο μπουζούκι Νίκος Τατασόπουλος (γιος του περίφημου Γιάννη Τατασόπουλου – «Ντίλιγκερ» που άφησε εποχή στα κέντρα της ομογένειας).
Η Κατερίνα Πολέμη στο Θέατρο Δόρας Στράτου στου Φιλοπάππου

Η Κατερίνα Πολέμη, το κορίτσι που ανακαλύπτουμε τα τελευταία χρόνια σε διαφορετικούς μουσικούς ρόλους στήνει μια προσωπική παράσταση για το Καλοκαίρι του 2018 την Τρίτη 24 Ιουλίου στο ατμοσφαιρικό Θέατρο Δόρας Στράτου που βρίσκεται στον λόφο του Φιλοπάππου, το αγαπημένο σημείο συνάντησης των Αθηναίων. Επέλεξε ένα θρυλικό σημείο, γνωστό και ως Λόφο Μουσών, για να μας τραγουδήσει ως σύγχρονη «Μούσα» ελληνικά τραγούδια αγάπης, γνωστά ξενόγλωσσα και δικά της κομμάτια. Τραγούδια που ενώνουν, τραγούδια που συνθέτουν το παζλ των εικόνων που έχει δημιουργήσει με τις μουσικές περιπλανήσεις της στην Ελλάδα αλλά και στη Βραζιλία. Ανάμεσά τους το «Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει», το «Μη μιλάς άλλο για αγάπη», αλλά και το «Της μιας δραχμής τα γιασεμιά» παρέα με τα δικά της όπως «Το βαλς του Ορφέα» σε καινούρια εκτέλεση και κομμάτια από την «Μεγάλη Χίμαιρα».
Η Κατερίνα Πολέμη, θα μπορούσε να πει κανείς, ότι είναι μια «κατηγορία» από μόνη της. Την ανακαλύψαμε το 2013 ως βραβευμένη συνθέτρια για το soundtrack της ταινίας «Μικρά Αγγλία» αλλά την αγαπήσαμε για τις καθηλωτικές, ειλικρινείς, τρυφερές και συνάμα δυνατές ερμηνείες της. Η Κατερίνα είναι μια ολοκληρωμένη καλλιτέχνις που μας έχει χαρίσει κινηματογραφικά soundtrack, θεατρική μουσική και δικά της τραγούδια ενώ έχει ξεχωρίσει για την ερμηνεία της σε τραγούδια άλλων. Χαρακτηριστική είναι η live εκτέλεση τραγουδιών όπως το «Μη μιλάς άλλο για αγάπη» που ερμήνευσε στην παράσταση «Το φορτηγό» του Δ. Σαββόπουλου με τον οποίο έκανε πολλές εμφανίσεις και συνεχίζει να συνεργάζεται μαζί του.

Στη διάρκεια του συναρπαστικού μουσικού της ταξιδιού η Κατερίνα πραγματοποιεί παραστάσεις και πειραματισμούς ανάμεσα σε διαφορετικά είδη και γλώσσες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Βραζιλία, κάτι το οποίο την καθιστά μια ιδιότυπη μουσικό. Η μουσική της και οι στίχοι της, ξεπηδούν από την σύγχρονη κουλτούρα των νέων ανθρώπων που κινούνται σε όλο τον κόσμο είτε φυσικά, είτε διαδικτυακά. Γράφει στα ελληνικά, στα αγγλικά και στα πορτογαλικά εκφράζοντας ένα νέο πολυπολιτισμό και αποδίδοντας τον με τρυφερότητα, δύναμη, πάθος και αγάπη. Σε αυτή τη μοναδική συναυλία θα την συνοδεύσουν μουσικά ο διακεκριμένος πιανίστας Νίκος Αναδολής, ο βραβευμένος μουσικός συνθέτης, ενορχηστρωτής με τη μοναδική σκηνική παρουσία Βαγγέλης Τούντας στο βιολί και ο σπουδαίος δεξιοτέχνης Κώστας Πατσιώτης στο κοντραμπάσο.


Μάριος Φραγκούλης στο Βεάκειο

Ο Μάριος Φραγκούλης σε καινούρια τραγούδια που έχει γράψει ο ίδιος, σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου και του Άρη Δαβαράκη, και που θα κυκλοφορήσουν τον Σεπτέμβριο. Αλλά και σε τραγούδια δημιουργών όπως οι Lucio Dalla, Astor Piazzola, Nino Rota, Nicola Piovani, Jose Maria Cano, Μάνος Χατζιδάκις, Σταύρος Ξαρχάκος και άλλοι που όλα μαζί συνιστούν ένα πρόγραμμα με τίτλο «Ο έρωτας γυμνός». Είναι αυτές οι όμορφες στιγμές που ο Μάριος ξέρει να αποδίδει μοναδικά, γοητεύοντας το κοινό του. Αυτήν τη φορά είναι στο Βεάκειο, την Τρίτη 24 Ιουλίου, και στο πλάι του έχει τη θαυμάσια Δήμητρα Σελεμίδου.
«Κάρμεν» στο Ηρώδειο

Η δημοφιλής όπερα «Κάρμεν» του Ζωρζ Μπιζέ, στην μορφή και την εκδοχή που της έχει δώσει ο σκηνοθέτης Στίβεν Λάνγκριτζ, επαναλαμβάνεται εφέτος στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, για τέσσερις μόνο παραστάσεις (27, 28, 29, 31/7). Προκλητικό και καινοτομικό έργο στην εποχή του, έφερε ανακατατάξεις στο λυρικό θέατρο και, χάρη στις γοητευτικές μελοτροπίες του Μπιζέ, ξεπέρασε τα όρια του εύπεπτου εξωτισμού και έμεινε κλασικό. Η «Κάρμεν» παραμένει η διαχρονική προσωποποίηση της ελευθερίας και της ανεξάρτητης σκέψης και δράσης, που εδώ μεταφέρεται στις μέρες μας. Με δυο Κάρμεν: την Ανίτα Ρατσβελισβίλι και την Κέιτ Όλντριτς.

Άννα Βίσση στο Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου

Η Άννα Βίσση ρίχνει την αυλαία του Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου 2018 με μία εκρηκτική συναυλία, ένα κανονικό πάρτι για την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων, στο Αίθριο, τη Δευτέρα 30 Ιουλίου. Από τις σημαντικότερες και πλέον δημοφιλείς Ελληνίδες τραγουδίστριες, έχει αφήσει ισχυρό αποτύπωμα στην ελληνική μουσική βιομηχανία και συνεχίζει να παραμένει επίκαιρη καλλιτεχνικά για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες. Στο Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου η Άννα Βίσση με τη μοναδική της φωνή, ερμηνεύει κομμάτια που καλύπτουν το σύνολο της μουσικής της διαδρομής. Μαζί της οι νέοι τραγουδιστές Νικόλας Ραπτάκης και Νατάσα Μηνδρινού.

Goatwhore στο An Club

Οι Goatwhore έρχονται και στήνουν ένα κατασκότεινο ροκ σόου στο An Club την πρώτη μέρα του Αυγούστου. Η μπάντα αυτή από τη Νέα Ορλεάνη, με επικεφαλής τον τραγουδιστή / κιθαρίστα Sammy Duet, έχει μια γεμάτη 20ετή ιστορία στο ακραίο χαρντ ροκ και, φυσικά, συγκινεί όχι μόνο τους δικούς της φανς αλλά και τους γνωστότερους Ευρωπαίους black metal καλλιτέχνες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης