Τριάντα χρόνια Sani Festival, μια ιστορία αγάπης για τη μουσική και την τέχνη, που χάραξε πορεία καινοτομίας, ποιότητας και υψηλής αισθητικής. Μια επιχειρηματική πρωτοβουλία πέρα από κάθε προσδοκία, που αποτέλεσε γέφυρα μεταξύ τουρισμού και πολιτισμού.

Μια διαδρομή διεθνούς αναγνώρισης και εμβέλειας, που συνέδεσε τη γωνία αυτή του χάρτη της Ελλάδας με την παγκόσμια μουσική σκηνή. Ένα φεστιβάλ που φέτος θα φιλοξενήσει στο επίκεντρο της γιορτής του το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός της χώρας, την επετειακή συναυλία του πιο αγαπητού τενόρου του κόσμου, του Andrea Bocelli.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τολμηρή ιδέα που γεννήθηκε το 1992 έμελλε να εξελιχθεί από τις πρώτες μελωδίες του Jazz on the Hill σε έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς, και ο Λόφος της Σάνης στο σημείο όπου η θάλασσα, ο ουρανός και το πράσινο συνυπάρχουν αρμονικά με τις τέχνες, με φόντο έναν μεσαιωνικό πύργο. Τρεις δεκαετίες, 385 συναυλίες, παραστάσεις, εκδηλώσεις: μουσικοί θρύλοι και νέοι δημιουργοί από όλον τον κόσμο, Έλληνες καλλιτέχνες με το δικό τους αποτύπωμα, ανηφορίζουν εδώ και τριάντα χρόνια στη σκηνή του Sani Festival.

Τιμώντας τη συνεχή πορεία του, πιστό στην ποιότητα και το κύρος των συναυλιών που προσφέρει, το φετινό εορταστικό Sani Festival παρουσιάζει ένα πανελλαδικά μοναδικό, εντυπωσιακό και ανατρεπτικά φρέσκο πρόγραμμα. Ο Λόφος της Σάνης θα υποδεχτεί ξένες και ελληνικές συναυλίες-σταθμούς για το φετινό καλοκαίρι. Ζωντανοί θρύλοι της τζαζ, ποπ και ροκ σκηνής για τους οποίους το φεστιβάλ αποτελεί έναν από τους λίγους επιλεγμένους σταθμούς στην περιοδεία τους, καλλιτέχνες που επιστρέφουν μετά από δεκαετίες στην Ελλάδα, αποτελούν μερικές από τις μουσικές προτάσεις που συνθέτουν τη φετινή γιορτή: Chucho Valdes, Paquito D’Rivera, Al Di Meola, Jack Savoretti, Bob Geldof. Η ροκ και ποπ μουσική έρχονται να συμπεριληφθούν για πρώτη φορά στο μουσικό ρεπερτόριο του φεστιβάλ, έναν θεσμό που συνεχώς εξελίσσεται.

Ταυτόχρονα, οι δύο ελληνικές παραγωγές έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τον εορτασμό των 30 χρόνων ένδειξη ενός θεσμού που καινοτομεί και δημιουργεί, με τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων ερμηνευτών: Μανώλης Μητσιάς, Χρήστος Θηβαίος, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Πέννυ Μπαλτατζή, Δημήτρης Μπάσης, Ρένα Μόρφη, Δώρος Δημοσθένους, Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Θωμαΐδης και Καλλιόπη Πούσκα. Η μουσική γιορτή θα ολοκληρωθεί με την εμβληματική συναυλία, και στη σκηνή του Sani Festival θα ανέβει ένας καλλιτέχνης μυθικού βεληνεκούς, ο Andrea Bocelli, σε απόσταση αναπνοής από τον περιορισμένο αριθμό θεατών που θα απολαύσουν το πιο πολυαναμενόμενο μουσικό γεγονός του καλοκαιριού! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εορταστικό φεστιβάλ ξεκινάει στις 8 Ιούλη και ρίχνει αυλαία στις 20 Αυγούστου.

Σας περιμένουμε όλους στον Λόφο της Σάνης, στο σκηνικό των θερινών μουσικών συναντήσεων, εκεί όπου η μελωδία γίνεται εμπειρία, και η μουσική μυσταγωγία, να γιορτάσουμε μαζί μια φεστιβαλική ιστορία 30 χρόνων, το Sani Festival.

Φέτος λοιπόν τα γενέθλια θα απογειώσουν ακόμα περισσότερο τις στιγμές στον λόφο από τον ζωντανό θρύλο Μπομπ Γκέλφολντ που θα ανεβεί στη Σάνη μαζί με τους Bodkatz για να γεμίσει με ροκ ήχους τον λόφο με τραγούδια αξέχαστα όπως το “Rat Trap” και το “I don’t Like Mondays” στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας International Sounds έως τον πιο αγαπημένο τενόρο του κόσμου, τον Ανδρέα Μποτσέλι που θα κλείσει το φεστιβάλ στις 20 Αυγούστου με κορυφαίες άριες που περιλαμβάνονται στα άλμπουμ όπως τα “Romanza”, “Sacred Arias”, “Si” και “Believe”.

Στις 23 Ιουλίου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει στη σκηνή τον πολυαγαπημένο και πάντοτε sold out Τζακ Σαβορέτι με την μπάντα του κάνοντας εδώ ένα σταθμό στην περιοδεία του “Europiana” μετά την κυκλοφορία του ομώνυμου νούμερο ένα άλμπουμ τον Ιούνιο του 2021. Σύμφωνα με τον Σαβορέτι «Europiana δεν είναι ένα είδος μουσικής αλλά οι αναφορές και οι εμπνεύσεις και τα συναισθήματα που προκαλεί. Είναι η μουσική των καλοκαιριών της παιδικής μου ηλικίας, ξαναφτιαγμένη για το σήμερα». Το πρόγραμμα στο φετινό και άκρως εορταστικό Sani Festival είναι πλούσιο, οι θεματικές ενότητες πολλές και η χαρά για την ολική επαναφορά ενός φεστιβάλ που βγάζει την Ελλάδα έξω από τα σύνορα, απόλυτη.

Greek Variations: «Mediterranean Project: Η Ελλάδα και ο Κόσμος» με Δημήτρη Μπάση, Ρένα Μόρφη, Δώρο Δημοσθένους, Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστα Θωμαΐδη και Καλλιόπη Πούσκα (Σάββατο 13 Αυγούστου)

Ένα ταξίδι στις ακτές και τις γωνιές της Μεσογείου, μία μουσική αγκαλιά των συγγενών πολιτισμών, ένας φόρος τιμής στο Sani Festival που στην 30χρονη πορεία του έχει εξυμνήσει την πολυπολιτισμικότητα μέσω της μουσικής Ένα μουσικό ανθολόγιο του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού και των εκλεκτικών συγγενειών του με τα μεσογειακά αλλά και δυτικοευρωπαϊκά ακούσματα. Μία προβολή του ιστορικού καλλιτεχνικού αποτυπώματος του Sani Festival που ισορροπεί αρμονικά ανάμεσα στην εξωστρέφεια και τη στήριξη της ελληνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας. Ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα με ερμηνείες στα Ελληνικά αλλά και σε ξένες γλώσσες, με τραγούδια που έχουν αγαπηθεί τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό. Ακούσματα από όλη τη Μεσόγειο (Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία, Αραβικές χώρες, Ισραήλ), εμβληματικά κομμάτια της διεθνούς μουσικής δημιουργίας που συνυπάρχουν και συναλλάσσονται με τις ελληνικές μελωδίες και ελληνικά τραγούδια μεταφρασμένα σε άλλες γλώσσες. Μια συναυλία φρέσκια, δυναμική και συνάμα νοσταλγική. Μια μοναδική συναυλία που μυρίζει ήλιο, θάλασσα, Ελλάδα και Μεσόγειο.

Classical Waves: Andrea Bocelli, γιορτάζοντας με τον πιο αγαπητό τενόρο του κόσμου (Σάββατο 20 Αυγούστου)

Ο πιο αγαπητός τενόρος του κόσμου, ο Andrea Bocelli, υπογράφει την τελευταία ημέρα του εορταστικού Sani Festival στις 20 Αυγούστου– στο πιο πολυαναμενόμενο μουσικό γεγονός του καλοκαιριού! Αναγνωρισμένος ως απόλυτο σύμβολο της τεράστιας ιταλικής τραγουδιστικής παράδοσης, έχει καταφέρει να ανεβάσει την κλασική μουσική στην κορυφή των παγκόσμιων μουσικών charts, με άλμπουμ όπως τα «Romanza», «Sacred Arias», «Si» και «Believe». Το μουσικό του κύρος είναι έκδηλο και από τα πολλά βραβεία που έχει λάβει, μεταξύ των οποίων μία Χρυσή Σφαίρα. Ο τραγουδιστής που καταρρίπτει κάθε ρεκόρ με sold out συναυλίες σε όλο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της εκθαμβωτικής του καριέρας, συνεργάστηκε με μια σειρά από κορυφαίους καλλιτέχνες, όπως ο Franco Zeffirelli, η Celine Dion, ο Elton John, η Dua Lipa και ο Ed Sheeran. Η Celine Dion έχει πει για τη φωνή του: «Αν ο Θεός τραγουδά, η φωνή του πρέπει να μοιάζει σαν του Andrea Bocelli». Το 2020, εν μέσω πανδημίας, ο «μαέστρος» παρουσίασε το «Music for Hope» στον εγκαταλελειμμένο καθεδρικό ναό του Μιλάνου, μία από τις μεγαλύτερες μουσικές live stream παραστάσεις όλων των εποχών. Έχοντας παρακολουθήσει με δέος την καριέρα του, το Sani Festival αισθάνεται τεράστια τιμή που υποδέχεται έναν καλλιτέχνη αυτού του βεληνεκούς σε μια συναυλία που θα σηματοδοτήσει τα 30 χρόνια ιστορίας του Φεστιβάλ! Μαζί του η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Δείτε το βίντεο:

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

JAZZ ON THE HILL
16.07 ΣΑΒΒΑΤΟ
Al Di Meola
Acoustic Trio

INTERNATIONAL SOUNDS
23.07 ΣΑΒΒΑΤΟ
Jack Savoretti

INTERNATIONAL SOUNDS
30.07 ΣΑΒΒΑΤΟ
Bob Geldof
and the Bobkatz

GREEK VARIATIONS
06.08 ΣΑΒΒΑΤΟ
Ξενοδοχείο Aσμάτων: 30 χρόνια νότες – ο Λόφος και η Θάλασσα
Μανώλης Μητσιάς, Χρήστος Θηβαίος, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Πέννυ Μπαλτατζή

GREEK VARIATIONS
13.08 ΣΑΒΒΑΤΟ
Mediterranean Project: η Ελλάδα & ο κόσμος
Δημήτρης Μπάσης, Ρένα Μόρφη, Δώρος Δημοσθένους, Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Θωμαΐδης, Καλλιόπη Πούσκα

CLASSICAL WAVES
20.08 ΣΑΒΒΑΤΟ
Andrea Bocelli
Γιορτάζοντας με τον πιο αγαπητό τενόρο του κόσμου

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης