Ένα βιολί του 1708 το οποίο δημιούργησε ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές εγχόρδων στην ιστορία, ο Αντόνιο Στραντιβάρι, δημοπρατείται στις 8 Ιουνίου στη Νέα Υόρκη από Tarisio Fine Instruments and Bows. Το εν λόγω βιολί ήταν κάποτε στην κατοχή της αυτοκράτειρας Αικατερίνης της Μεγάλης της Ρωσίας και αναφέρονται σε αυτό ως «Empress Caterina».

Παρά το ότι ο οίκος δεν προχώρησε σε εκτίμηση για το ποσό, έχει σημειώσει στο παρελθόν μεγάλες επιτυχίες σε πωλήσεις οργάνων του μυθικού κατασκευαστή. Κατέχει το ρεκόρ για το βιολί Στραντιβάριους «Lady Blunt» με τα 15,9 εκατομμύρια δολάρια το 2011. Το συγκεκριμένο βιολί λέγεται ότι είναι το δεύτερο καλύτερα διατηρημένο βιολί Στραντιβάριους, ενώ το καλύτερα διατηρημένο, το «Messiah», βρίσκεται στο Ashmolean Museum του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Πέρυσι, ο οίκος Tarisio πώλησε το δεύτερο πιο ακριβό Στραντιβάριους, το «Da Vinci, ex-Seidel» για 15,3 εκατομμύρια δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Το «Empress Caterina» προέρχεται από την αποκαλούμενη «Χρυσή Περίοδο» του Αντόνιο Στραντιβάρι, η οποία διήρκεσε από το 1700 έως το 1720.

 
 
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
 
 
 
 
 

 
 

 
 
 

 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tarisio (@tarisioauctions)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης