Ανταποκρινόμενο στις προτροπές των ψηφιακών επισκεπτών του και στο πλαίσιο του εορτασμού των 25 χρόνων του, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, αποφάσισε τη μετατροπή της ψηφιακής δράσης «Αθέατα Τεκμήρια» σε ψηφιακή έκθεση, η οποία θα συνεχισθεί σε όλη τη διάρκεια του 2020, μέσω ροής αναρτήσεων στη σελίδα του μουσείου στο Facebook. Επίσης, μέσω της ιστοσελίδας petrifiedforest.gr στην οποία θα παρουσιάζονται σχολιασμένα εκθέματα των συλλογών του που συμμετέχουν στην έκθεση.
Η έκθεση θα παρουσιασθεί στους εκθεσιακούς χώρους του μουσείου στο Σίγρι, μετά την επαναλειτουργία του, στις 15 Ιουνίου.
34.170 μοναδικοί ψηφιακοί επισκέπτες της έκθεσης
Ας σημειωθεί ότι η ψηφιακή έκθεση αποτελεί συνέχεια της ψηφιακής δράσης που ξεκίνησε στις 18 Μαΐου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2020 και ολοκληρώθηκε στις 30 Μαΐου.
Αφορούσε τη ροή ημερήσιων αναρτήσεων στη σελίδα του στο Facebook, με επιλεγμένα και σχολιασμένα εκθέματα των συλλογών του που δεν έχουν γίνει γνωστά στο κοινό, αλλά και άγνωστες στιγμές από την ανασκαφή, συντήρηση και ανάδειξή τους.
Μάλιστα, ήταν 34.170 οι μοναδικοί ψηφιακοί επισκέπτες της έκθεσης στην σελίδα του μουσείου στο Facebook που επισκέπτονταν καθημερινά τα ψηφιακά εκθέματα, τα περισσότερα από τα οποία παρουσιαζόταν για πρώτη φορά.
Μεταξύ των 22 εκθεμάτων που παρουσιάσθηκαν, περιλαμβάνονται ο απολιθωμένος κορμός κωνοφόρου δένδρου με το ριζικό του σύστημα, που παρουσιάσθηκε στις 18 Μαΐου, εντυπωσιακά πετρώματα και ορυκτά, τμήματα απολιθωμένων κορμών, λειασμένες τομές, κλαδίσκοι καρποφόρων δένδρων, απολιθωμένα φύλλα, απολιθωμένα οστά και δόντια ζώων, όπως αλιγάτορες, σαύρες, φίδια, βατράχια, μυοξοί, χάμστερ και μυγαλές που έζησαν στο υποτροπικό δάσος της Λέσβου πριν από 18,5 εκατομμύρια χρόνια.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ