Η ταινία της Σόνια Λίζα Κέντερμαν, «Ράφτης» είναι υποψήφια για το βραβείο καλύτερης ξένης ταινίας των Japan Academy Awards, όπως έκανε γνωστό η Ιαπωνική Ακαδημία Κινηματογράφου, στα αντίστοιχα Oscar της χώρας.

Τα Japan Academy Awards που έχουν θεσπιστεί το 1978 και απονέμονται κάθε χρόνο, θεωρούνται τα ιαπωνικά βραβεία Όσκαρ.Ο «Ράφτης» ξεκίνησε να προβάλλεται με μεγάλη επιτυχία στους ιαπωνικούς κινηματογράφους τον Σεπτέμβριο του 2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να αναφερθεί, πως ο «Ράφτης» επιλέχθηκε ανάμεσα από 208 ταινίες και βρίσκεται στην τελική πεντάδα μαζί με τις διάσημες ταινίες του Χόλιγουντ, «Nomadland» της Κλόε Ζάο, «Μinari» του Λι Άιζακ Τσανγκ, «007: No Time to Die» του Κάρι Φουκουνάγκα και «Dune» του Ντενί Βιλνέβ! Οι νικητές των βραβείων θα ανακοινωθούν στις 11 Μαρτίου 2022.

Ο παραμυθένιος «Ράφτης» με πρωταγωνιστές τον Δημήτρη Ήμελλο και την Ταμίλλα Κουλίεβα είναι η πρώτη μεγάλου μήκους που υπογράφει η ταλαντούχα Σόνια Λίζα Κέντερμαν.

Δείτε το τρέιλερ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αργοπορημένη ενηλικίωση ενός ονειροπόλου ράφτη που ζει στο μικροσκοπικό πατάρι του οικογενειακού ραφτάδικου, η μεταμόρφωση ενός εγκλωβισμένου ανθρώπου σε πλανόδιο δημιουργό, που βρίσκει την έμπνευση στα πιο απρόσμενα μέρη, είναι στο επίκεντρο αυτής της τρυφερής και λυρικής ιστορίας.

Σύνοψη

Ο 50χρονος Νίκος, ένας εκλεπτυσμένος ράφτης παλαιάς κοπής, πασχίζει να κρατήσει ζωντανό το φάντασμα της περασμένης και καλοντυμένης αριστοκρατίας του ’60. Όμως, όταν η τράπεζα απειλεί να κατάσχει το οικογενειακό ραφτάδικο και ο ηλικιωμένος πατέρας του νοσηλεύεται στο νοσοκομείο,  ο Νίκος παίρνει για πρώτη φορά τη ζωή στα χέρια του και βρίσκει έναν ανορθόδοξο τρόπο να φέρει την τέχνη του κοντά στους ανθρώπους του σήμερα. Μπορεί μια νύφη στα Καμίνια να γίνει η μούσα του αλαφροΐσκιωτου Ράφτη;

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης