Το Διεθνές Φεστιβάλ «Camerimage» αναζητά νέα έδρα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018, 10:26
Το Διεθνές Φεστιβάλ «Camerimage» αναζητά νέα έδρα
Το Διεθνές Φεστιβάλ για την Τέχνη της Κινηματογραφίας «Camerimage», που διεξάγεται στην Πολωνία τα τελευταία 26 χρόνια αναζητά έδρα.

Το ετήσιο γεγονός, το οποίο είναι άκρως δημοφιλές στους κινηματογραφιστές πραγματοποιείται στην πόλη Μπιντγκός από το 2010.

Το 26ο «Camerimage» (10-17/11) ολοκληρώθηκε το Σάββατο με την τελετή απονομής βραβείων και τον διευθυντή και ιδρυτή του Φεστιβάλ Μάρεκ Ζίντοβτς να ανακοινώνει ότι η δημοτική αρχή προχώρησε σε μείωση της χρηματοδότησης της διοργάνωσης κατά 25%.

Ανεβαίνοντας στη σκηνή υπογράμμισε την προσήλωσή του στο Φεστιβάλ και απευθυνόμενος στους προσκεκλημένους τους παρότρυνε: «όταν επιστρέψετε στις πόλεις σας σε όλο τον κόσμο, να βρείτε αξιωματούχους που θα θέτουν την κοινότητά τους πάνω από τις μικροπολιτικές διαμάχες τους».

«Ενημερώστε μας και θα έρθουμε εκεί με το Φεστιβάλ» τόνισε, σύμφωνα με το «The Hollywood Reporter».

Το Σάββατο, το ιστορικό δράμα «Fortress» 2017 του σκηνοθέτη Hwang Dong-hyuk για την εισβολή της Κίνας στην Κορέα τον 17ο αιώνα, με διευθυντή φωτογραφίας τον Ji-yong Kim, κέρδισε τον Χρυσό Βάτραχο στο κύριο διαγωνιστικό τμήμα. Δύο υποψήφιες για Όσκαρ ταινίες «Cold War» και «Roma» απέσπασαν τον Αργυρό και Χάλκινο Βάτραχο αντίστοιχα.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018, 10:26