Ο Μαύρος Πύργος

Υπάρχουν κι άλλοι κόσμοι εκτός από τους δικούς μας. Ο Μαύρος Πύργος του Stephen King, η φιλόδοξη και σαρωτική ιστορία ενός από τους πιο αγαπητούς συγγραφείς στον πλανήτη, ζωντανεύει για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη. Ο τελευταίος Πιστολέρο, Roland Deschain, βρίσκεται σε αιώνια μάχη με τον Walter O’Dim, τον Μαυροντυμένο Άντρα. Ο Deschain είναι αποφασισμένος να εμποδίσει τον Μαυροντυμένο Άντρα απ’ το να γκρεμίσει το Μαύρο Πύργο, ο οποίος συγκρατεί το σύμπαν από το να διαλυθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

The Dark Tower

Σκηνοθεσία: Νικολάζ Αρκέλ

Ηθοποιοί: Ίντρις Έλμπα, Μάθιου ΜακΚόναχι, Τομ Τέιλορ, Τζάκι Έρλ Χάλεϊ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διάρκεια: 93 λεπτά

Είδος ταινίας: Επιστημονικής Φαντασίας

Δείτε το τρέιλερ:

Στα Ίχνη του Ανέμου

Μια νεαρή πράκτορας του FBI, ένας βετεράνος ανιχνευτής και ο τοπικός σερίφης συνεργάζονται για να διαλευκάνουν τον φόνο μιας κοπέλας στην περιοχή ενός ορεινού ινδιάνικου καταυλισμού στο Γουαϊόμινγκ.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Σάντανς και κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας του τμήματος «Ένα Κάποιο Βλέμμα» των Κανών.

Wind River

Θρίλερ 2017

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τέιλορ Σέρινταν με τους: Τζέρεμι Ρένερ, Ελίζαμπεθ Όλσεν, Γκράχαμ Γκριν, Τζούλια Τζόουνς..

Δείτε το τρέιλερ:

Το Στέμμα των Ινδιών

To 1947 ο Βρετανός λόρδος Μαουντμπάτεν εκτελεί χρέη του τελευταίου αντιβασιλέα των Ινδιών και επωμίζεται με το καθήκον να δώσει πίσω την Ινδία στον λαό της. Με φόντο τις ιστορικές αυτές στιγμές, η Γκούριντερ Τσάντα («Κάν’ το Όπως ο Μπέκαμ» ) σκηνοθετεί ένα επικό όσο και ρομαντικό δράμα με τους Χιου Μπόνβιλ, Γκίλιαν Άντερσον και Μάικλ Γκάμπον, το οποίο έκανε πρεμιέρα στο τελευταίο φεστιβάλ Βερολίνου.

Viceroy’s House

Δραματική 2017

Βρετανοϊνδική ταινία, σκηνοθεσία Γκούριντερ Τσάντα με τους: Χιου Μπόνβιλ, Γκίλιαν Άντερσον, Μάικλ Γκάμπον.

Δείτε το τρέιλερ:

Ίρις

Η Ίρις, η όμορφη γυναίκα του πλούσιου τραπεζίτη Αντουάν Ντοριό εξαφανίζεται μυστηριωδώς την ώρα που ο τελευταίος πληρώνει τον λογαριασμό σε ένα εστιατόριο. Ο απαγωγέας ζητά από τον άντρα της λύτρα, τα οποία εκείνος ξεκινά, υπό την παρακολούθηση της αστυνομίας, να αφήσει σε ένα σταθμό τρένου, όπως του έχει ζητηθεί. Αλλά ούτε ο άντρας ούτε η Ίρις είναι εκεί.

Iris / In the Shadow of Iris

Θρίλερ 2016

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Τζαλίλ Λεσπέρ με τους: Ρομέν Ντιρίς, Σαρλότ Λε Μπον, Τζαλίλ Λεσπέρ.

Δείτε το τρέιλερ:

Σουζάνα με Σκοτώνεις

Βασισμένη στο μυθιστόρημα «Ciudades Desiertas» του Χοσέ Αγκουστίν, η τελευταία ταινία του Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ ακολουθεί το ταξίδι ενός Μεξικανού στην καρδιά των ΗΠΑ. Ο Ελίχιο είναι ένας Μεξικανός δευτεροκλασάτος ηθοποιός που ένα πρωί διαπιστώνει πως η γυναίκα του τον έχει εγκαταλείψει εντελώς απροειδοποίητα. Την αναζητά παντού και όταν ανακαλύπτει πως έχει φύγει από την πόλη του Μεξικού για ένα λογοτεχνικό εργαστήριο στην Αϊόβα, παίρνει το πρώτο αεροπλάνο για τις ΗΠΑ.

Me Estas Matando Susana

Δραματική κομεντί 2016
Μεξικανοκαναδέζικη ταινία, σκηνοθεσία Ρομπέρτο Σνάιντερ με τους: Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Βερόνικα Ετσέγκουι, Μπιόρν Χίλνουρ Χάλαρντσον.

Δείτε το τρέιλερ:

Σε απόσταση ασφαλείας

Ένας υπεύθυνος ασφαλείας πρέπει να προστατέψει μία γυναίκα από μία αδίστακτη συμμορία που την έχει στοχοποιήσει για να μην καταθέσει σε μία δίκη εναντίον τους.

Security

Σκηνοθεσία: Αλέν Ντεροσέ

Ηθοποιοί: Αντόνιο Μπαντέρας, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Λίαμ ΜακΙντάιρ, Γκαμπριέλα Ράιτ.

Διάρκεια: 87 λεπτά

Είδος ταινίας: Περιπέτεια

Δείτε το τρέιλερ:

Μια Ξεχωριστή Μέρα

Η ξεχωριστή μέρα του τίτλου είναι η 8 του Μάη 1938. Ο Χίτλερ επισκέπτεται τη φασιστική Ιταλία του Μουσολίνι όπου ο φασισμός είναι στο απόγειό του στην Ιταλία. Η Ρώμη μέσα σ’ένα κλίμα πατριωτικής έξαρσης και φανφαρόνικου μεγαλείου και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Ρώμης ετοιμάζεται για να πάει στην εκδήλωση που έχει οργανωθεί προς τιμήν του.

Η κυρίαρχη ιδεολογία είναι αυτή του φασισμού. Το ιδεώδες της «ανδροπρέπειας» κυριαρχεί, ο άνδρας εξαίρεται, η γυναίκα υποτιμάται.

Η Αντονιέτα (Σοφία Λόρεν), μια όμορφη νοικοκυρά, σύζυγος του Εμανουέλε (Τζον Βέρνον) ενός άνδρα με φασιστικές πεποιθήσεις και μητέρα έξι κακομαθημένων παιδιών.

Η ιστορική για τους Ιταλούς ημέρα, θα βρει την πρωταγωνίστρια Σοφία Λόρεν εκεί που τη βρίσκουν και όλες οι υπόλοιπες. Στον ίδιο ρόλο, στις ίδιες διαδρομές, στον ίδιο μονότονο ρυθμό, ετοιμάζει σύζυγο και παιδιά για την παρέλαση και μένει στο σπίτι για να το τακτοποιήσει.

Στην άδεια πλέον πολυκατοικία στην οποία μένει, βρίσκεται και άλλος ένας ένοικος, ο δημοσιογράφος Γκαμπριέλε (Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι), που είναι ομοφυλόφιλος και μάχεται ενάντια στον φασισμό.

Κάποια στιγμή ο παπαγάλος της Αντονιέτα το σκάει και πηγαίνει και κάθεται δίπλα από το πρεβάζι του παραθύρου του Γκαμπριέλε. Το περιστατικό αυτό αποτελεί την αιτία για την οποία ο Γκαμπριέλε και η Αντονιέτα γνωρίζονται και περνάνε ολόκληρη τη μέρα μαζί. Οι δυο αυτοί άγνωστοι μέχρι πρότινος άνθρωποι πρόκειται να ανοίξουν τις καρδιές τους ο ένας στον άλλον και να εξομολογηθούν πράγματα που δεν έχουν αποκαλύψει σε κανέναν.

Ο Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, που είναι ραδιοφωνικός εκφωνητής, στοχαστικός και ευαίσθητος, αδυνατεί να πάρει στα σοβαρά όλον αυτόν τον φανφαρονισμό και τη χυδαιότητα του καθεστώτος, δεν έχει την κατάλληλη «ενθουσιώδη φωνή» που απαιτούν οι περιστάσεις και έτσι διώχνεται από τη δουλειά του και παραγκωνίζεται από το σύστημα.

Η συνάντησή τους θα πυροδοτήσει τη σύγκρουση ανάμεσα στο αληθινό και στο ψεύτικο.

Όταν η μέρα τελειώσει οι δυο τους θα πρέπει να αποχωριστούν, ο Γκαμπριέλε θα συλληφθεί για τη δράση του κατά του φασισμού κι η Αντονιέτα θα πρέπει να συνεχίσει να υπακούει τις διαταγές του συζύγου της.

Όταν όμως αυτή ξαναγυρίσει στο διαμέρισμά της δεν θα ‘ναι η ίδια με πριν.

A special day»

Ιταλία 1977 – Διάρκεια 110΄ – Έγχρωμη

Σκηνοθεσία: Έτορε Σκόλα
Σενάριο: Έτορε Σκόλα, Ρουτζέρο Μάκαρι, Μαουρίζιο Κοστάντσο.

Πρωταγωνιστούν: Μαρτσέλο Μαστρογιάννι, Σοφία Λόρεν, Τζον Βέρνον, Φρανσουά Μπέρντ, Αλεσάντρα Μουσολίνι.

Μουσική: Αρμάντο Τροβαϊόλι
Φωτογραφία: Πασκουαλίνο Ντε Σάντις
Μοντάζ: Ραϊμόντο Κροτσιάνι
Παραγωγή: Κάρλο Πόντι

Από 3 Αυγούστου η New Star θα προβάλλει σε επανέκδοση, ψηφιακά αποκατεστημένη,
την ωραιότερη ταινία του Έτορε Σκόλα «Μια Ξεχωριστή Μέρα», μια από τις πλέον συγκλονιστικές δημιουργίες του που σημάδεψε τόσο το έργο του, όσο και τον Ιταλικό αλλά και Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο.

Δείτε το τρέιλερ:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης