Συνέντευξη στη Σπυριδωνία Κρανιώτη

Κάμερα: Νίκος Χριστοφάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αλέξανδρος Κοέν σκηνοθετεί την παράσταση «Κυμβελίνος» του Σαίξπηρ στο θέατρο Εξαρχείων.
 
Έργο της ωριμότητας του Σαίξπηρ ο «Κυμβελίνος» καταφέρνει να συγκεντρώσει πολλές από τις αρετές των αριστουργημάτων του ποιητή: καταιγιστική πλοκή, υψηλό χιούμορ, κορυφαίες κωμικές στιγμές – και πάνω απ’ όλα μια αισιόδοξη στάση απέναντι στη ζωή.

Μια σπουδαία κωμωδία τοποθετημένη στο γνώριμο πλαίσιο των αμερικάνικων ταινιών του 1960 – γεμάτη κρυφούς έρωτες, προδοσίες, μεταμφιέσεις, περιπλανήσεις, δολοπλοκίες, αφελείς εραστές, ραδιούργες μητριές και φόντο την οικονομική κρίση της Ευρώπης.

Ο Αλέξανδρος Κοέν και η Ελένη Κρίτα που πρωταγωνιστεί στην παράσταση, μίλησαν στο zougla.gr και εξήγησαν τις ιδιαιτερότητες του έργου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ταλαντούχος σκηνοθέτης ανέφερε: «Είναι μια συναρπαστική περιπέτεια με πολύ σασπένς και με γοήτευσε το γεγονός ότι δεν ανεβαίνει συχνά. Στην παράσταση επιλέξαμε να φωτίσουμε ένα θέμα που αφορά κυρίως τη γενιά μου, τι γίνεται όταν χάνεις την ασφάλεια σου. Ζούμε τρομακτικά χρόνια κρίσης και η κρίση γεννάει φοβία και μας διώχνει μακριά. Η γενιά μου νιώθει την απειλή, νιώθει ότι είναι άχρηστη σ’αυτήν τη χώρα, ότι δεν μπορεί να καλύψει τις βιοτικές της ανάγκες και τρέφει μια ελπίδα ότι σε μια άλλη χώρα θα τα καταφέρει.»

Επιπλέον τόνισε: «Ονειρεύομαι διάρκεια τίποτα περισσότερο… Εύχομαι να μπορώ να δημιουργώ ή να βρίσκω τις συνθήκες ώστε να κάνω έργα που αγαπάω με υπέροχους ηθοποιούς.»

Η Ελένη Κρίτα αναφέρθηκε τόσο στις ιδιαιτερότητες του έργου όσο και του ρόλου της.

Η καταξιωμένη ηθοποιός τόνισε: «Αυτά τα κείμενα μας κάνουν να σκεφτόμαστε κάθε φορά ότι αξίζει τον κόπο που γίναμε ηθοποιοί.»

Επιπλέον επεσήμανε: «Η ανάγκη μου είναι να υπάρχω μέσα στη δουλειά… Θέλω να δουλεύω σε παραστάσεις συνόλου που με ικανοποιούν, με καλούς συνεργάτες, να χαίρομαι την πρόβα, τη συνεργασία…Να εκφράζομαι μέσα από αυτό».

Η δημοφιλής ηθοποιός ερωτηθείσα για τη σημερινή κατάσταση ανέφερε:

«Για τους ηθοποιούς ήταν πάντα δύσκολο να βιοποριστούν. Είναι δύσκολη η εποχή για όλους μας και όλοι έχουμε βάλει νερό στο κρασί μας … Με στενοχωρεί να κλείνουν κανάλια χρόνων… Για μένα είναι αμαρτία … Είναι κρίμα… Νομίζω ότι πρέπει να μείνουν τα κανάλια».

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι: Τάκης Βουτέρης, Αντώνης Φραγκάκης, Ελένη Κρίτα, Αντιγόνη Δρακουλάκη, Σαράντος Γεωγλερής, Παναγιώτης Εξαρχέας, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Ρωμανός Μαρούδης.



Από 14 Οκτωβρίου έως 11 Δεκεμβρίου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης