Ο διαβήτης είναι ένα χρόνιο νόσημα που επηρεάζει την ποιότητα της ζωής του ατόμου σε πολλά επίπεδα. Αναφορικά με τη σεξουαλική ζωή, ο διαβήτης μπορεί να προκαλέσει προβλήματα που σχετίζονται τόσο με τη σεξουαλική λειτουργία και τη σεξουαλική και συναισθηματική διάθεση του ατόμου όσο και με το επίπεδο της γενικής του υγείας. Τα προβλήματα περιορίζονται στον βαθμό που το σάκχαρο του αίματος είναι καλά ρυθμισμένο.

Ένα σημαντικό ζήτημα που αντιμετωπίζουν τα διαβητικά άτομα κατά τη σεξουαλική τους δραστηριότητα είναι ότι πρέπει να ελέγχουν τα επίπεδα σκάρου αίματος πριν από αυτή. Για τον λόγο αυτόν, κάποια άτομα που πάσχουν από διαβήτη επιλέγουν να φορούν μια μικρή αντλία που παρέχει ινσουλίνη στο σώμα, έτσι ώστε να διατηρούνται σταθερά τα επίπεδα του σακχάρου. Με τον τρόπο αυτό τα άτομα απολαμβάνουν με πιο αυθόρμητο τρόπο τη σεξουαλική επαφή. Κάποιοι ασθενείς νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια και αυτοπεποίθηση φορώντας την αντλία. Άλλοι, όμως, μπορεί να ανησυχούν ότι κατά τη διάρκεια της επαφής θα αποσυνδεθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η αποσύνδεση της αντλίας είναι ασφαλής μέχρι και για περίπου μία ώρα, κατά τη διάρκεια της επαφής. Κατά συνέπεια, δεν είναι επικίνδυνο εάν η αντλία αποσυνδεθεί κατά λάθος, αρκεί ο χρήστης να την επανασυνδέσει μέσα σε 45 λεπτά με μία ώρα.

Σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ σημαντικό το άτομο με διαβήτη να εξηγεί ευθύς εξ αρχής σε κάθε νέο σεξουαλικό σύντροφο τα ιδιαίτερα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται για μια ασφαλή και ικανοποιητική σεξουαλική επαφή. Με τον τρόπο αυτόν μπαίνουν τα θεμέλια μια καλής επικοινωνίας και κατανόησης και μειώνεται η αμηχανία και από τις δύο πλευρές.

www.andrologia.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης