Είναι ήδη ευρέως γνωστός ο ρόλος τόσο του κόλπου όσο και της κλειτορίδας στη σεξουαλική ευχαρίστηση. Πολλοί όμως υποστηρίζουν ότι και ο ερεθισμός του τράχηλου μπορεί να επιφέρει έντονους οργασμούς.

Ο τράχηλος είναι  ένας ινομυώδης σωλήνας, που φέρνει σε επικοινωνία το σώμα της μήτρας με τον κόλπο μέσα από μια πολύ μικρή οπή το τραχηλικό στόμιο. Με εξαίρεση τον τοκετό, το στόμιο αυτό παραμένει κλειστό και είναι πολύ μικρό. Δεν μπορεί λοιπόν να γίνει διείσδυση σε αυτό. Για το λόγο αυτό ο αγγλοσαξονικός όρος που χρησιμοποιείται για τον σεξουαλικό ερεθισμό του τραχήλου, η «τραχηλική διείσδυση», είναι ανακριβής και παραπλανητικός.  Ο σεξουαλικός  ερεθισμός του τράχηλου προκύπτει όταν το πέος τρίβεται ή πιέζει τον τράχηλο με αποτέλεσμα να προκαλείται σε κάποια άτομα μια αίσθηση ευχαρίστησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη σεξουαλική διέγερση ο κόλπος αυξάνεται σε μήκος και ο τράχηλος τραβιέται προς τα πάνω με αποτέλεσμα ο ερεθισμός του να μην επιτυγχάνεται με τα δάχτυλα άλλα μόνο με το πέος ή με σεξουαλικό παιχνίδι. 

Ο σεξουαλικός ερεθισμός του τραχήλου είναι μια απόλυτα ασφαλής δραστηριότητα. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι όλοι αισθάνονται άνετα με μια τόσο βαθιά διείσδυση. Είναι πολύ σημαντικό μια γυναίκα να λέει στο σύντροφο της ποτέ το βάθος της διείσδυσης προκαλεί ευχαρίστηση και ποτέ δυσφορία. Σε κάποιες περιπτώσεις ο ερεθισμός του τραχήλου μπορεί να είναι επώδυνος ή να προκαλεί κράμπες και δυσάρεστη πίεση οπότε θα πρέπει να αποφεύγεται η βαθιά διείσδυση. 

Είναι απαραίτητο καταρχάς να υπάρχει εγκατεστημένη σεξουαλική επικοινωνία στο ζευγάρι και στη συνέχεια η γυναίκα να έχει διεγερθεί επαρκώς έτσι ώστε ο ερεθισμός του τραχήλου να αποτελέσει μία ευχάριστη σεξουαλική εμπειρία.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ζευγάρι πρέπει επίσης να γνωρίζει ότι ο τραχηλικός ιστός είναι πολύ ευαίσθητος και μπορεί εύκολα να τραυματιστεί. Είναι πολύ σημαντικό η σεξουαλική δραστηριότητα να σταματήσει εάν υπάρχει έντονος πόνος ή αιμορραγία. 

Εάν ένα ζευγάρι επιθυμεί να πειραματιστεί με τον τραχηλικό ερεθισμό  είναι σημαντικό να ξεκινήσει αργά και να περιμένει ώστε η γυναίκα να διεγερθεί επαρκώς. Η διείσδυση πρέπει να γίνει επίσης αργά, δίνοντας στο σώμα το περιθώριο να προσαρμοστεί σε αυτή. Η ένταση και η πίεση θα πρέπει να αυξηθούν σταδιακά και εάν χρειαστεί η πράξη να επιβραδυνθεί ή και να διακοπεί. Όπως είναι αναμενόμενο σε όλη τη διαδικασία είναι απαραίτητο οι δύο σύντροφοι να επικοινωνούν αναφορικά με την αίσθηση που προσφέρει η διείσδυση.  Μπορεί επίσης να βοηθήσει η δοκιμή διαφορετικών σεξουαλικών στάσεων και η χρήση λιπαντικού. 

Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι κάθε άτομο έχει διαφορετικά σεξουαλικά ενδιαφέροντα και προτιμήσεις. Υπάρχουν γυναίκες λοιπόν που απολαμβάνουν από τον σεξουαλικό ερεθισμό του τραχήλου κι άλλες που αισθάνονται πόνο ή δυσφορία. 

andrologia.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης