Έρευνα αποκαλύπτει τον «ήχο» της ομορφιάς!

Σύμφωνα με νέα έρευνα που ρίχνει φως στους κανόνες της έλξης, οι γυναίκες με ψιλή φωνή κατά τα φαινόμενα προτιμούν τους αρρενωπούς άνδρες με βαθιά φωνή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερευνητές ψάχνουν ποια είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν τους ανθρώπους ελκυστικούς γιατί αυτά αποκαλύπτουν ποια σωματικά και νοητικά προσόντα προτιμούμε, ρίχνοντας φως σε ποιες δυνάμεις ορίζουν την ανθρώπινη εξέλιξη.

«Οι άνθρωποι προφανώς προτιμούν να παντρεύονται και να συνδέονται με ανθρώπους που θεωρούν ελκυστικούς, όμως επίσης ευκολότερα θα συνεργαστούν με ελκυστικά άτομα, θα προτιμήσουν να προσλάβουν ελκυστικούς ανθρώπους ακόμα και θα προτιμήσουν να ψηφίσουν κάποιον που θεωρούν ελκυστικό», λένε ψυχολόγοι. Επομένως κατανοώντας τους παράγοντες που επηρεάζουν πώς κρίνουμε την ελκυστικότητα, πραγματικά παίρνουμε πληροφορίες για μια από τις ισχυρότερες κινητήριες δυνάμεις που κρύβονται πίσω από τις κοινωνικές επαφές.

Είναι πολύ ενδιαφέρον το ότι παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει πως οι γυναίκες με ψιλή φωνή δεν θεωρούνται μόνο πως έχουν ωραία φωνή, αλλά συχνά έχουν πρόσωπα που οι άλλοι θεωρούν πιο ελκυστικά επίσης. Περαιτέρω έρευνες αποκάλυψαν πως αυτές οι φωνές στις γυναίκες συχνά συνδέονται με υψηλότερα επίπεδα οιστρογόνων, κάτι που ίσως χρησιμεύει ως δείγμα της υγείας και της γονιμότητάς τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ετεροφυλόφιλες γυναίκες που είναι ελκυστικές, δηλαδή έχουν σώμα με καμπύλες και πόσο όμορφο θεωρούν οι άλλοι το πρόσωπό τους, δείχνουν κατά κανόνα ειδικά μεγάλη προτίμηση για άνδρες με αρρενωπό πρόσωπο- αυτοί με μεγαλύτερη σιαγώνα και βαρύτερα φρύδια για παράδειγμα. Αυτά τα ανδρικά χαρακτηριστικά θα μπορούσαν να συνδέονται με την υγεία ενός άνδρα κι έτσι οι γυναίκες μπορεί άθελά τους να αγωνίζονται για δυνητικά υγιέστερο απόγονο.

Και πράγματι, παλαιότερη έρευνα έδειξε πως οι άνδρες με βαθιά φωνή έχουν περισσότερα παιδιά.
Αυτό μας υποδεικνύει πως ίσως οι γυναίκες με ψιλή φωνή προτιμούν τους άνδρες με βαθιά φωνή επίσης, επί της ουσίας ταιριάζοντας το πιο θηλυκό με το πιο αρσενικό.

«Με την πάροδο του χρόνου, πολλοί φιλόσοφοι έχουν πει πως είναι αδύνατο να καταλάβουμε την ομορφιά και την ελκυστικότητα, κυρίως γιατί η ομορφιά είναι υποκειμενική. Η πρόσφατη δουλειά μας δείχνει πως αν και είναι σίγουρο πως οι άνθρωποι διαφέρουν στο ποιόν τύπο ανθρώπου βρίσκουν πιο ελκυστικό, αυτά τα γούστα της ιδιοσυγκρασίας μπορούν έως ένα σημείο να γίνουν κατανοητά και να προβλεφθούν».

Για να δοκιμάσουν αυτή την ιδέα, οι ερευνητές αρχικά μέτρησαν τις φωνές 113 φοιτητριών. Στη συνέχεια άκουσαν ηχογραφήσεις ανδρών που έλεγαν είτε «Μ’ αρέσεις», είτε «Δεν μ’ αρέσεις» και ρωτήθηκαν πόσο ελκυστικούς τους βρήκαν. Οι φωνές αυτών των ανδρών είχαν αλλαχθεί ηλεκτρονικά για να είναι είτε ψιλότερες, πιο θηλυκές φωνές, είτε βαρύτονες, πιο αρρενωπές φωνές.

Οι εθελόντριες προτιμούσαν τις βαρύτονες φωνές, άσχετα με το τι τους έλεγαν. Επιπλέον, οι γυναίκες με τις πιο ψιλές φωνές προτιμούσαν αρρενωπές φωνές περισσότερο εν σχέσει με τις πιο βαρύτονες γυναίκες.

Τα αποτελέσματα αυτά μας δείχνουν πως η ελκυστικότητα μιας γυναίκας με κάποιο τρόπο επηρεάζει την προτίμησή τους για αρρενωπά χαρακτηριστικά στις ανδρικές φωνές. Τέτοια αποτελέσματα όπως αυτά της έρευνάς μας ίσως απλά αντανακλούν τη θέση των ανθρώπων στο παιχνίδι των σχέσεων την οποία λαμβάνουν και υπόψη τους όταν κρίνουν την ελκυστικότητα των άλλων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης