Ένας αναγνώστης αναρωτιέται γιατί δε θεωρούμε σημαντικό το λίγο σεξ όσο το πολύ.
Το λίγο σεξ είναι πρόβλημα όσο το πολύ;

Ερώτηση:
Γιατί δεν συμπεριφερόμαστε στο «πολύ λίγο σεξ» σαν να είναι ασθένεια ή δεν του δίνουμε την ίδια αξία όπως στη σεξουαλική εξάρτηση; Μου φαίνεται πως το λίγο ή το καθόλου σεξ, η άρνηση του ερωτισμού, οι περιορισμοί στο σεξ ή τους ερωτικούς συντρόφους θα έπρεπε να θεωρούνται εξίσου πρόβλημα όσο το υπερβολικό σεξ. Και δεν είναι θέμα χρήσης Βιάγκρα, για να θεραπεύσουμε κάποια σωματική δυσλειτουργία, είναι θέμα συμπεριφοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απάντηση:
Κατηγορηματικά, οι ειδικοί παίρνουν πολύ σοβαρά αυτό το πρόβλημα. Συχνά το ονομάζουν σεξουαλική ανορεξία κι αντιμετωπίζεται το ίδιο σχολαστικά με τη σεξουαλική εξάρτηση.

Πολλές φορές, ασθενείς με σεξουαλική εξάρτηση ή ψυχαναγκασμούς, έχουν ένα δίπολο, ας το πούμε, μεταπτώσεις της σεξουαλικής τους επιθυμίας, όπου περνούν περιόδους με έντονη σεξουαλική δραστηριότητα και περιόδους σεξουαλικής ανορεξίας. Η θεραπεία συνήθως είναι μια πιο αργή διαδικασία και δεν απαιτείται η άμεση παρέμβαση όπως αποτοξίνωση για συμπεριφορές που θέτουν τη ζωή και την ελευθερία του ασθενή σε κίνδυνο.

Η σεξουαλική ανορεξία δεν είναι ένα θέμα «πιασάρικο», δεν πρόκειται να το διαβάσεις στις φυλλάδες. Εξ ορισμού, η σεξουαλική ανορεξία είναι μια ακόμα εκδήλωση σεξουαλικών διαταραχών. Μια από τις πιο κοινές που γνωρίζουμε σήμερα είναι η σεξουαλική εξάρτηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνθρωποι με σεξουαλικές διαταραχές δεν ανέχονται την εγγύτητα. Έχει ενδιαφέρον, πως εμφανίζεται ανορεξία όταν ο ασθενής συνδεθεί με κάποιον που είναι διαθέσιμος ειλικρινά για πραγματικά στενή σχέση.
Το θέμα είναι περίπλοκο. Θα συνιστούσα, πριν οποιοσδήποτε πει για τον ίδιο, ή για κάποιον άλλο που αγαπά πως ίσως έχει αυτή τη διαταραχή, να είναι σίγουρος πως δεν υπάρχει βιολογική ή ιατρική εξήγηση για τα συμπτώματα, κυρίως αν αυτά εμφανίζονται σαν απότομη αλλαγή στην ερωτική επιθυμία. Κάποια φάρμακα, η πρόσφατη γέννα, ο θηλασμός και η εμμηνόπαυση είναι συχνά οι ένοχοι και μπορούν να θεραπευθούν με φαρμακευτική αγωγή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης