Το 70% των ανδρών και το 30% των γυναικών βλέπουν πορνογραφικό υλικό στο Διαδίκτυο, γεγονός που αποτελεί «μεγάλο πρόβλημα», όταν γίνεται σε υπερβολικό βαθμό, έδειξε μια μελέτη στο Σύδνεϋ.

Οι ερευνητές, εξετάζοντας κατά πόσο η πορνογραφία επηρεάζει τη δουλειά, τα οικονομικά και τις σχέσεις των ανθρώπων, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η παρακολούθηση ταινιών πορνό στο Διαδίκτυο συνιστά σοβαρό πρόβλημα, όταν τα άτομα απασχολούνται τόσο πολύ με αυτή, ώστε περνούν 16 με 18 ώρες της ημέρας χωρίς να κάνουν τίποτα πέρα από το να βλέπουν πορνό. Αυτή η ασχολία έχει σημαντικές επιπτώσεις στις διαπροσωπικές σχέσεις, στην εργασία και σε άλλες δραστηριότητες της καθημερινότητάς τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τελευταία χρόνια, δε, έχει αυξηθεί ο αριθμός των ασθενών που επισκέπτονται ειδικούς για εθισμό στο πορνό -ιδίως μέσω Internet- και ανάμεσα στα άτομα αυτά συγκαταλέγονται μαθητές, δάσκαλοι, δικηγόροι, επαγγελματίες υγείας και ιερείς. Οι ειδικοί παρατήρησαν πως συχνά τους επισκέπτονται για άλλο πρόβλημα που τους απασχολεί και το πρόβλημα του εθισμού στο «ιντερνετικό πορνό» αποκαλύπτεται μετά από δύο ή τρεις συνεδρίες, δεδομένου ότι η «ευαισθησία» του θέματος δυσκολεύει πολλούς ανθρώπους να μιλήσουν για αυτό.

Ο εθισμός στο «ιντερνετικό πορνό» αυξήθηκε μερικώς εξαιτίας της εύκολης πρόσβασης σε αυτό, ενώ η έρευνα ελπίζει να βοηθήσει περισσότερο τους επιστήμονες να κατανοήσουν αυτόν τον εθισμό και να μπορέσουν με τη σειρά τους να βοηθήσουν τους ανθρώπους να τον ξεπεράσουν, καθώς οι θεραπείες που υπάρχουν στις μέρες μας δεν είναι επαρκείς.

Οι ερευνητές δηλώνουν αισιόδοξοι ότι τα άτομα που πάσχουν από τον εν λόγω εθισμό θα μπορέσουν κάποια στιγμή να μιλήσουν ανοικτά για αυτόν, ιδιαίτερα μετά την αποκάλυψη παρόμοιου προβλήματος που αντιμετωπίζει ο παίκτης του γκολφ, Τάιγκερ Γουντς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα για το σεξ στο διαδίκτυο www.emas.gr

Πηγή: breaking-news

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης