Η σεξουαλική επιθυμία είναι μια διαδικασία πολύπλοκη όσο και απλή ταυτόχρονα. Είναι συνδεδεμένη με φυσικές εγκεφαλικές λειτουργίες, αλλά επηρεάζεται καταλυτικά και από τις πολιτισμικές αντιλήψεις μας.

Ενώ είναι φαινόμενο ορμονικό και χημικό, άλλο τόσο είναι και εξαρτημένο από τον χρόνο, τον συνδυασμό και τον ερωτικό συγχρονισμό των δυο φύλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπάρχουν εκατοντάδες λόγοι που μπορεί να φέρουν ερωτικά κοντά τα δυο φύλα και παράλληλα να αποτύχει η διαδικασία αυτή από την απουσία συγχρονισμού τους.

Έλκονται δηλαδή φυσικά, οπτικά, οσμητικά, φαντασιακά αλλά είναι αλλού την συγκεκριμένη στιγμή για λόγους δουλειάς, για λόγους υποχρεώσεων, για λόγους που δεν μπορεί κανείς να απαριθμήσει εύκολα.

Δηλαδή ένας άντρας σε διέγερση και μια γυναίκα σε ανάπαυση ή το αντίθετο αντιλαμβάνεστε ότι δεν θα οδηγήσει ποτέ στην ιδανική συνεύρεση, όσο και αν η θεωρία της σχέσης του γάμου, της αγάπης, του φλερτ, θα κατευθύνουν τα φύλα στην επιβεβαίωση μέσω της ανθρωποφάγου ερωτικής πράξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνθρωποι πρέπει να ενεργούν με κλισέ με κώδικες και κοινά αποδεκτές -αν και αναπόδεικτες- κοινοτοπίες. Ο άνδρας σκέφτεται το σεξ κάθε 12 δευτερόλεπτα, ενώ η γυναίκα αργεί να διεγερθεί. Ο άνδρας σωματοποιεί την διέγερσή του σε στύση, ενώ η γυναίκα την εγκεφαλοποιεί πιο πνευματικά – λιγότερο σωματικά.

Η γυναίκα είναι πάντα έτοιμη, καθότι σε διαστολή, ενώ ο άνδρας θέλει προετοιμασία, καθότι χρειάζεται ανόρθωση.

Πέρα δηλαδή από τις φυσικές δυσκολίες, που ούτως η άλλως η σεξουαλική πράξη εμπεριέχει (σώμα, μυαλό, χημεία, βιολογία, ορμόνες, σκέψεις, μηχανισμοί, ανατομικές διαφορές), έχουμε και την πολιτισμική πληροφόρηση που παραμορφώνει με τις αντιλήψεις την ατομική προσπάθεια και την πνίγει σε μια θάλασσα εντολών και προϋποθέσεων.

Ο άνδρας εραστής, έτοιμος μαχητής, δυνατός πολιορκητής, ενώ η γυναίκα παθητική πόρνη, γατούλα υπομονετική, εύθραυστη, εγκεφαλική.

Η ανδρική αδυναμία στο πυρ το εξώτερον (ανικανότητα, παθητικότητα, κέρατο, βλακεία, λίγος για τον ρόλο) η γυναίκεια δυνατότητα (αδηφάγα, φαμ φατάλ, πόρνη, άπιστη, σκληρή).

Και τα δυο φύλα κρυμμένα πίσω από χαρακώματα που κάποιοι πρόγονοι, αμόρφωτοι συνήθως, έκτισαν για να καλύψουν τις ανασφάλειες του φύλου τους αλλά και τα παιχνίδια εξουσίας πάνω σε ακόμα λιγότερο μορφωμένους από αυτούς .

Τα ιερατεία έκρυβαν την γνώση (άγνοια) από τους πιο αγράμματους από αυτούς γιατί αν οι από κάτω ήξεραν τι δεν ήξεραν οι από πάνω θα τους τσάκιζαν.

Η γυναίκα πιο έτοιμη βιολογικά για περισσότερο σεξ αφού δεν έχει τίποτε να χάσει ούτε να δείξει γιατί μπορεί να υποκριθεί τη γυναίκα που σπάνια διεγείρεται εύκολα αφού οι άνδρες βιάζονται να βιάσουν και δεν περιμένουν την περίοδο προετοιμασίας της.

Στη δυτική κουλτούρα όπου η γυναίκα σπάνια επιθυμεί ή παίρνει πρωτοβουλίες και όπου διεγείρεται εξαγοραζόμενη με σοκολάτες, εσώρουχα και αυτοκίνητα (δεν είναι κλισέ η νέα ωραία κοντά στη κόκκινη Φερράρι).

Σε αυτή την ίδια κουλτούρα ο άνδρας είναι φυσικά ανίκανος (φταίει η αρρώστια του, η ηλικία του), ενώ στη γυναίκα το δεν θέλω της είναι εγκεφαλικό πνευματικό και δεν έχει καμιά σχέση με το σώμα της (άμωμος σύλληψη, κρίνα, πελαργός).

Σε έναν ανδρικό κόσμο (a man’s world) δεν φτιάχνονται μόνο οι εικόνες, τα μέσα, η τηλεόραση, τα ρούχα, η διαφήμιση αλλά και τα φάρμακα της γυναίκας. Ενώ λοιπόν στον άνδρα το Βιάγκρα είναι ένα διεγερτικό της κυκλοφορίας (δυναμωτικό ούτως η αλλιώς), το “γυναικείο Βιάγκρα” είναι ένα σχεδόν αντικαταθλιπτικό!

Στη γυναίκα βλέπετε φταίει το αίσθημα και ο κακός της εαυτός, η λύπη, η ευαισθησία και η χαρά – αισθήματα δηλαδή και μόνο – το σώμα της δεν είναι φτιαγμένο για σεξουαλικές πρωτοβουλίες.

Στον άνδρα η ιατρικοποίηση της ερωτικής του αποτυχίας είναι σωστή, ενώ στη γυναίκα είναι πρόβλημα του συντρόφου και της πρόκλησης που δεν επιτυγχάνει.

Στον άνδρα, η στυτική δυσλειτουργία (μηχανισμός), στην γυναίκα η χαμηλή libido (μυαλό).

Δηλαδή, με απόλυτα λογικά και επιστημονικά κριτήρια, σήμερα, τον 21ο αιώνα και όχι τον Μεσαίωνα, σώμα υπάρχει στον άνδρα μόνο και μυαλό στην γυναίκα μόνο – όσον άφορα το σεξ.

Γιατί στην ανδροκρατική κοινωνία για όλα τα άλλα το ανδρικό μυαλό υπερέχει και η γυναίκα έχει μόνο το σώμα για να προκαλεί με τα ρούχα που σχεδιάζουν… άνδρες συνήθως.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης