Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει.

Ο σύντροφός μου πάσχει από πρόωρη εκσπερμάτιση. Υπάρχει κάποια λύση;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειρήνη: Γιατρέ, καλησπέρα. Είμαι γυναίκα 35 χρονών και το πρόβλημα που υπάρχει αφορά τη σεξουαλική ζωή που έχουμε με τον σύντροφό μου. Έχουμε 2 χρόνια σχέση και από την αρχή έως και σήμερα έχει πρόβλημα πρόωρης εκσπερμάτισης. Δηλαδή, κρατάει δευτερόλεπτα ή ακόμα τυχαίνει και να εκσπερματώσει πριν καν την έναρξη της σεξουαλικής επαφής. Αυτό βέβαια δημιουργεί σε μένα αρνητικά συναισθήματα και εκνευρισμό, καθώς δεν βρέθηκε λύση ακόμα και όταν απευθύνθηκε σε γνωστό συνάδελφό σας και του χορήγησε κάποιο αντικαταθλιπτικό σκεύασμα (το οποίο, όπως έχω διαβάσει, βοηθάει τέτοιες περιπτώσεις). Μετά την αποτυχία της πρώτης προσπάθειας, πήρε και το σκεύασμα male max, αλλά, δυστυχώς, δεν διορθώνεται το πρόβλημα που υπάρχει. Μπορείτε να μου πείτε, σας παρακαλώ, τι μπορεί να συμβαίνει και τι θα μπορούσαμε να κάνουμε, προκειμένου να ξεπεραστεί αυτό το θέμα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Με εκτίμηση

Αγαπητή,

Χρειάζεται συνδυαστική αγωγή, φάρμακα και συμπεριφορική αγωγή. Δείτε στα άρθρα μου την αγωγή για πρόωρη και τηλεφωνήστε στη συμβουλευτική γραμμή της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας στο 210-6777070 και θα σας κατευθύνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης