Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει. Τις απαντήσεις επιμελείται η επιστημονική ομάδα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, www.andrologia.gr.

Πρόβλημα στη στύση

Δημήτρης: Γιατρέ, καταρχάς συγχαρητήρια για την φοβερή αυτή ενότητα που έχετε δημιουργήσει! Θα ήθελα και εγώ τη βοήθεια σας! Είμαι 25 χρονών και έχω πρόβλημα με τη στύση μου! Ενώ δεν έχω πρόβλημα στο να ανάψω πλήρως με μια κοπέλα, -το αντίθετο μάλιστα ανάβω εύκολα-, το πρόβλημα είναι ότι χαλαρώνω πολύ εύκολα. Π.χ. μέχρι να βάλω το προφυλακτικό έχω αμέσως χαλαρώσει! Αυτό με εμποδίζει στο να βάλω καλά το προφυλακτικό και κατά συνεπεία να διεισδύσω στην κοπέλα! Αν δεν το βάλω και συνεχίσω να ασχολούμαι μαζί της, τότε αμέσως έχω πάλι πλήρη στύση! Αυτό με ανησυχεί ιδιαιτέρα και μπορώ να πω ότι δεν το ανακάλυψα τώρα, απλά τώρα μου μπήκε η ιδέα! Να σημειώσω ότι τον τελευταίο καιρό δεν έχω και πρωινές στύσεις!

Αυτό τις καθημερινές που ξυπνάω νωρίς και με το ζόρι, λόγω δουλειάς, μου φαινόταν λογικό, αλλά ούτε και Σ/κ που ξυπνάω χαλαρός. Χωρίς να θέλω να σας κλέψω τη δουλειά, σκέφτηκα μήπως έκανα εξετάσεις για την τεστοστερόνη μου, επειδή έχω και σχετικά λεπτή φωνή!

Δεν νομίζω να είναι άγχος πάντως από τη δουλειά που ισχυρίζονται αρκετοί, διότι παρόλο που δουλεύω πολλές ώρες, το κάνω με μεγάλη χαρά και μεράκι! Δεν έχω όμως χρόνο για άσκηση και ισορροπημένη διατροφή…είμαι όμως αδύνατος! Τι μου προτείνετε; Που μπορεί να οφείλετε; Έψαξα να βρω ανδρολόγο στην πόλη μου και δεν βρήκα! Αν πρέπει να κάνω εξετάσεις, ποιος μπορεί να μου τις γράψει;

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!!!

Αγαπητέ,

Καταρχάς ηρεμήστε. Η ίδια η αγωνία σας και η μεγάλη επιθυμία προς την κοπέλα σας μεγεθύνει το πρόβλημα. Σίγουρα θα χρειαστείτε χειρισμό από ειδικό και δεν αρκεί μόνο η επισήμανση από εμάς ως προς το είδος των εξετάσεων μιας και αυτές θα πρέπει να αξιολογηθούν μετά. Θα σας προτείναμε εξαρχής να επισκεφθείτε έναν ανδρολόγο ακόμη και εάν είναι εκτός της πόλης σας.

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.