Η αποκάλυψη της θηριωδίας

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Απριλίου 2015, 13:56


Αντιμέτωποι με σκηνές που προκαλούν σφίξιμο στο στομάχι και φέρνουν εκ νέου σε πρώτο πλάνο τη φρίκη του πολέμου βρίσκονται Ιρακινοί αξιωματικοί στην πόλη Τικρίτ.

Μαζικοί τάφοι, οι οποίοι πιθανότατα ανήκουν στους 1.700 στρατιώτες του κυβερνητικού στρατού που τον Ιούνιο του 2014 εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες από τζιχαντιστές, ήρθαν στο φως μετά την ανακατάληψη της περιοχής. Πτώματα θαμμένα μέσα στη γη βρέθηκαν από ιατροδικαστές σε 12 διαφορετικά σημεία του Τικρίτ, πολύ κοντά στην πρώην αμερικανική βάση του Καμπ Σπάιχερ.

Μαχητές του Ισλαμικού Χαλιφάτου είχαν δημοσιεύσει βίντεο και φωτογραφίες από τις αποτρόπαιες πράξεις τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας παγκόσμιο σάλο. Επιζώντες από τις θηριωδίες των τζιχαντιστών είχαν δηλώσει ότι είχαν υποβληθεί σε ανάκριση προκειμένου να αποκαλύψουν τις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους. Όσοι ήταν σιίτες εκτελούνταν.Οι σουνίτες εξτρεμιστές που συγκροτούν το Ισλαμικό Χαλιφάτο θεωρούν τους σιίτες αποστάτες του Ισλάμ και πιστεύουν ότι πρέπει να πεθάνουν.Ο Γολγοθάς της ταυτοποίησης
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», θα ακολουθήσουν τεστ γενετικού υλικού (DNA), ώστε να ταυτοποιηθούν τα πτώματα.

Μαζικοί τάφοι, οι οποίοι πιθανότατα ανήκουν στους 1.700 στρατιώτες του κυβερνητικού στρατού που τον Ιούνιο του 2014 εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες από τζιχαντιστές, ήρθαν στο φως μετά την ανακατάληψη της περιοχής«Απομακρύναμε τα χώματα από τον πρώτο μαζικό τάφο σήμερα (χθες). Έχουμε βρει τουλάχιστον 20 πτώματα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, πρόκειται για τα θύματα του Σπάιχερ» ανέφερε τοπικός αξιωματούχος. «Δεν γινόταν να συγκρατήσουμε τα δάκρυά μας. Ποιος βάρβαρος θα μπορούσε να εκτελέσει 1.700 ανθρώπους εν ψυχρώ;» αναρωτήθηκε από τη μεριά του ένας από τους ιατροδικαστές.

Οι θρησκευτικές εκκαθαρίσεις των τζιχαντιστών έχουν προκαλέσει την οργή των σιιτών, οι οποίοι αναζητούν εκδίκηση με την πρώτη ευκαιρία. Πολεμώντας δίπλα στον κυβερνητικό στρατό του Ιράκ και εκμεταλλευόμενες την υποχώρηση και την ανασύνταξη των τζιχαντιστών μετά τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς του Διεθνούς Συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Χαλιφάτου, σιιτικές πολιτοφυλακές έχουν προχωρήσει στην ανακατάληψη ιρακινών εδαφών. Διεθνείς αναλυτές εκφράζουν φόβους για αντίποινα, καθώς η θρησκευτική μισαλλοδοξία διαρκώς εντείνεται. Ήδη, οι πολιτοφυλακές αυτές έχουν κατηγορηθεί με τη σειρά τους ότι έχουν προχωρήσει σε εγκλήματα πολέμου κατά άμαχων σουνιτών Ιρακινών, τους οποίους ταυτίζουν με το Ισλαμικό Χαλιφάτο.

Δείτε φωτογραφίες...
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 7 Απριλίου 2015, 15:07