Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 65 τραυματίστηκαν λόγω ισχυρής έκρηξης σε νηπιαγωγείο στο ανατολικό τμήμα της Κίνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο «Νέα Κίνα», το τραγικό συμβάν εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην περιοχή Φενγκξιάν (επαρχία Τσιανγκσού). Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας και ήδη έχει προχωρήσει στη σύλληψη ενός υπόπτου. Η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που τα παιδιά περίμεναν τους γονείς τους να τα παραλάβουν από το νηπιαγωγείο. Δεν έχει διευκρινιστεί αν ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και παιδιά.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι δύο άτομα σκοτώθηκαν ακαριαία και έξι εξέπνευσαν στο νοσοκομείο. Επί τόπου έσπευσε πλήθος ασθενοφόρων, με τους διασώστες να μην μπορούν να πιστέψουν αυτό που έβλεπαν μπροστά τους. Παιδιά και γονείς, μέσα στα αίματα, ήταν πεσμένοι στο έδαφος. Κραυγές πόνου ακούγονταν διαρκώς. Οι Αρχές εκτιμούν ότι η έκρηξη μπορεί να προήλθε από φιάλες υγραερίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Μάιο, 11 άνθρωποι είχαν βρει φρικτό θάνατο, όταν λεωφορείο τυλίχτηκε στις φλόγες. Οι Αρχές έκαναν λόγο για εμπρησμό, επισημαίνοντας ότι ο οδηγός προκάλεσε τη φωτιά.

Με πληροφορίες από Euronews, Al Jazeera, Νέα Κίνα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης