Ερώτηση

Αξιότιμε κ. Χουλιάρα, ακούγεται ότι από τις 21 Φεβρουαρίου 2010 μέχρι και 11 Μαρτίου αναμένεται έντονη σεισμική δραστηριότητα στη χώρα μας σύμφωνα με τις προγνώσεις που έχουν αναρτηθεί στο http://www.tsiapas.gr/promar2010.html και του κυρίου Βαρότσου στο Κορνέλ http://arxiv.org/PS_cache/arxiv/pdf/0904/0904.2465v10.pdf.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης ο σεισμολόγος Γ. Παπαδόπουλος δήλωσε: “Μην επαναπαύονται στα Ψαχνά Ευβοίας”.

Δεν έχω ξαναδεί ταυτόχρονες προγνώσεις σεισμών από τόσο σπουδαίους επιστήμονες και είναι λίγο ανησυχητικό.

Καλό θα ήταν να βγείτε στη εκπομπή του κ. Τριανταφυλλόπουλου και να ενημερώσετε τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Απάντηση

Όπως είδατε και στη χθεσινή μας ανάρτηση στην zougla.gr, απαντήσαμε σε ερωτήματα αναγνωστών μας σχετικά με τη σεισμικότητα στην περιοχή της Εύβοιας.

Όπως αναφέρετε στο δικό σας ερώτημα, η μόνη επιστημονική μελέτη που έχει δημοσιευθεί και αφορά στη σεισμικότητα της ευρύτερης περιοχής είναι η επιστημονική δημοσίευση, στις 9 Φεβρουαρίου 2010 , της ομάδας ΒΑΝ που είναι αναρτημένη στο site του Πανεπιστημίου Κορνέλ.

Δεν θέλω να κάνω επιστημονική κριτική μέσω αυτής της στήλης στο διαδίκτυο, αυτά γίνονται σε επίσημα επιστημονικά περιοδικά και σε επιστημονικά συνέδρια.

Την πραγματική εκτίμηση του σεισμικού κινδύνου για την χώρα μας την κάνει η αρμόδια επιστημονική επιτροπή του ΟΑΣΠ, αυτή είναι υπεύθυνη για την εκτίμηση και για τα τυχόν μέτρα που θα λάβει η Πολιτεία.

Ευχαριστώ για την επικοινωνία

Κύριος Ερευνητής Σεισμολογίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών,

Γεράσιμος Χουλιάρας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης