Μία νέα στήλη επικοινωνίας προστέθηκε στη θεματογραφία της «zougla.gr», με την οποία φιλοδοξούμε να εγκαινιάσουμε ένα διάλογο μεταξύ των αναγνωστών και του Κύριου Ερευνητή Σεισμολογίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμου Χουλιάρα, ο οποίος θα απαντά σε κάθε ερώτημα ή προβληματισμό των αναγνωστών της ηλεκτρονικής εφημερίδας μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας της κατηγορίας «Παρατηρητήριο Σεισμών».

Ο «Κίτρινος Τύπος» είχε προαναγγείλει τους δίδυμους σεισμούς

Ερώτηση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όπως επισημαίνουν τόσο ο κ. Τσελέντης όσο και ο επίσης σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας, υπάρχει καταγεγραμμένο ιστορικό στην περιοχή όπου σημειώνονται δίδυμοι σεισμοί.

Χαρακτηριστική είναι η σεισμική συμπεριφορά των ρηγμάτων το καλοκαίρι του 1995 και συγκεκριμένα την 15η Ιουνίου. Είχαν προηγηθεί δύο σεισμικές δονήσεις της τάξης των 5 και 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και αμέσως μετά σημειώθηκε ο μεγάλος σεισμός με τις καταστροφικές επιπτώσεις στο Αίγιο.»

Γιατί όμως Κύριε Χουλιάρα, την Δευτέρα που όλοι οι αναγνώστες του zougla.gr ρωτάγανε, δεν αναφέρατε το ιστορικό αυτό γεγονός;Τι άλλο να περιμένουμε;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απάντηση

Η zougla.gr μέσω του Παρατηρητηρίου Σεισμών, κάθε φορά που σημειώνεται σεισμική δόνηση, παρουσιάζει και αναλύει τα δεδομένα ως έχουν.

Η εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» την ημέρα της σεισμικής δραστηριότητας στη Φωκίδα αναφέρθηκε στο φαινόμενο των δίδυμων σεισμών.

Σας παραθέτω τη διεύθυνση όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε τι ειπώθηκε την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου από τον «Κίτρινο Τύπο» με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο:

Ο δίδυμος σεισμός του Κορινθιακού

Ευχαριστώ για την επικοινωνία

Κύριος Ερευνητής Σεισμολογίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών,

Γεράσιμος Χουλιάρας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης