Μία νέα στήλη επικοινωνίας προστέθηκε στη θεματογραφία της «zougla.gr», με την οποία φιλοδοξούμε να εγκαινιάσουμε ένα διάλογο μεταξύ των αναγνωστών και του Κύριου Ερευνητή Σεισμολογίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμου Χουλιάρα, ο οποίος θα απαντά σε κάθε ερώτημα ή προβληματισμό των αναγνωστών της ηλεκτρονικής εφημερίδας μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας της κατηγορίας «Παρατηρητήριο Σεισμών».

Χάρτης Σεισμικής Επικινδυνότητας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερώτηση

Κύριε Χουλιάρα, ευχαριστούμε για την ενημέρωση που μας παρέχετε. Θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση που σίγουρα θα ήταν κατατοπιστική για εμάς τους απλούς πολίτες που ενδιαφέρονται να μάθουν πιο εξειδικευμένα θέματα για τη δραστηριότητα των σεισμών στην Ελλάδα.

Υπάρχουν ζώνες σεισμικής επικινδυνότητας στη χώρα μας και, αν ναι, ποιες είναι αυτές; Σχετίζονται με τις τεκτονικές πλάκες;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ευχαριστώ

Απάντηση

Πολλές από τις ερωτήσεις σας αφορούν στη σεισμική επικινδυνότητα της περιοχής σας.

Σας παρουσιάζω τον επίσημο χάρτη σεισμικής επικινδυνότητας του Ο.Α.Σ.Π που χωρίζει την Ελλάδα σε 3 ζώνες, υψηλής, μέσης και χαμηλής (κόκκινο, πράσινο, μπλε, αντίστοιχα), καθώς επίσης και τον χάρτη που απεικονίζει την ενεργό τεκτονική της χώρας μας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης