Ανδρεόπουλος: «Αξίζαμε να είμαστε στους 16»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019, 10:24
Ανδρεόπουλος: «Αξίζαμε να είμαστε στους 16»

Χωρίς να μπορεί να κρύψει τη χαρά και τη συγκίνησή του για την πρόκριση της Εθνικής ανδρών στους «16» του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βόλεϊ, ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ανδρεόπουλος θέλησε μέσω της κάμερας της Ε.Ο.ΠΕ. να ευχαριστήσει όλους όσοι έστειλαν μηνύματα στήριξης στην ομάδα. Μάλιστα, διάβασε ορισμένα από τα μηνύματα που έλαβε και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο επόμενο παιχνίδι κόντρα στη Ρωσία.

 

Αναλυτικά:

«Είναι συγκινητικό αυτό που γίνεται σε αυτήν τη διοργάνωση. Εκ μέρους όλης της ομάδας θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλη την Ελλάδα για τα μηνύματα συμπαράστασης που λαμβάνουμε, όπως επίσης και Έλληνες δημοσιογράφους που με τα κείμενά τους μας στηρίζουν, μας παρακινούν να πάμε ακόμα ψηλότερα. Είχα πει πως στον όμιλό μας είναι εξαιρετικά δύσκολο να δημιουργηθούν διασταυρώσεις, γιατί υπήρχαν δύο γκρουπ ομάδων, ούτως ώστε να έχεις κάποιες ελπίδες για την πρόκριση. Όμως, αυτό έγινε τελικά και το δώρο το δεχθήκαμε εμείς. Δεν θα έλεγα ότι είναι θείο δώρο, αλλά θεία δίκη. Αξίζαμε να είμαστε στους 16 για την όλη προσπάθεια που έχουμε κάνει, για όλα τα παιχνίδια που παίξαμε και δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό. Κερδίσαμε μάχες, κρίσιμους πόντους και δείξαμε τη δύναμή μας. Δεν ήταν καλύτεροι από εμάς οι Πορτογάλοι και οι Ρουμάνοι, αλλά ισάξιοι και γι' αυτό ήρθαν έτσι τα αποτελέσματα. Ανάμεσα στις τρεις αυτές ομάδες εμείς είχαμε το δυσκολότερο πρόγραμμα. Έπρεπε να διαχειριστούμε τρία πολύ δύσκολα παιχνίδια στην αρχή και αυτό σήμαινε ότι γνωρίζαμε τα αποτελέσματα. Έπρεπε να διαχειριστούμε τις δυσκολίες που θα είχαμε, αλλά ευνοηθήκαμε στο παιχνίδι με τη Ρουμανία γιατί είχαμε ρεπό. Αντίθετα, ήταν δύσκολη η θέση μας με την Πορτογαλία, γιατί προερχόμασταν από παιχνίδι και αυτή είχε ρεπό. Οι ισορροπίες αυτές που είναι ανάμεσα σε ισοδύναμες αλλάζουν πολύ εύκολα. Κάθε πόντος μέτρησε και στο τέλος το αξίζαμε».

Για τη Ρωσία: «Για εμάς δεν αλλάζει κάτι. Από την πρώτη μέρα που γνωριστήκαμε πέρυσι στην Κάρυστο μέχρι σήμερα. Κάθε μέρα είναι ξεχωριστή και μοναδική. Καλούμαστε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, έχουμε ένα παιχνίδι ακόμα μπροστά μας και θα προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε. Θα διεκδικήσουμε, όπως πάντα, τη νίκη».

Τι έκανε μόλις έμαθε ότι η Εθνική προκρίθηκε: «Δεν χρειάζεται να το πούμε αυτό (γέλια). Σκέφθηκα θεία δίκη. Για τον μεγάλο αγώνα των αθλητών μου και το άξιζαν. Έχουν δώσει ό,τι έχουν. Φυσικά περιμένουμε και άλλα, μπορούμε να δώσουμε περισσότερα, αλλά η έκβαση της πρόκρισης ήταν θεία δίκη».

Αν είναι η καλύτερή του στιγμή στην προπονητική του καριέρα: «Εδώ μιλάμε για Εθνική ομάδα και είναι ό,τι καλύτερο μπορεί κάποιος να ζήσει. Νομίζω έχουμε γεμίσει περηφάνια αυτές τις ημέρες και ακόμα περισσότερο τώρα».

Για τα μηνύματα που έχει λάβει: «Ο Χαράλαμπος (σ.σ.: ο γιος του που κόπηκε από την αποστολή) έστειλε μήνυμα εχθές στην κοινή συνομιλία που έχουμε, στον μπαμπά σπάνια στέλνει (γέλια). Τον περισσότερο κόσμο που έχει στείλει μηνύματα δεν τον γνωρίζω, είναι άνθρωποι του βόλεϊ και τους ευχαριστούμε. Γι' αυτό και ξεκίνησα ευχαριστώντας τους».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019, 10:26