Του Θοδωρή Δεσποίνη

Η ομάδα βόλεϊ γυναικών του Παναθηναϊκού ξαναγύρισε στο θρόνο της. Έντεκα χρόνια μετά κατέκτησε το πρωτάθλημα κερδίζοντας με 1-3 σετ, εκτός έδρας τον Ολυμπιακό, στο 5ο τελευταίο και αποφασιστικό παιχνίδι των play offs. Με αφορμή αυτή την επιτυχία μίλησε στο zougla.gr η Εύα Χαντάβα, μια αθλήτρια με μεγάλη  καριέρα στο εξωτερικό και μια από τις κορυφαίες του τριφυλλιού αυτή τη σεζόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Όταν χάσατε το πρώτο σετ φοβήθηκες ότι θα χαθεί το πρωτάθλημα;

-Μόλις κερδίσαμε στο 4ο ματς με 3-0 τον Ολυμπιακό στην έδρα μας  πιστέψαμε ότι δεν χάνουμε με τίποτα το πρωτάθλημα. Έτσι, στον τελευταίο τελικό ακόμα και όταν χάσαμε το πρώτο σετ πίστευα στη νίκη. Όταν μάλιστα ισοφαρίσαμε σε 1-1 σετ φαίνονταν ότι θα κερδίσουμε.

-Ποιο ήταν το κύριο συστατικό της επιτυχίας σας;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Το ότι ήμασταν δεμένες μεταξύ μας  όλες οι παίκτριες και παλεύαμε μαζί από την αρχή της σεζόν για ένα στόχο. Η ομάδα φέρνει τις επιτυχίες. Μια παίκτρια μόνη της δεν κερδίζει τίποτα…

-Ο κόσμος σάς αγκάλιασε μετά την επιτυχία σας…

Όταν γυρίζαμε από το Ρέντη μας περίμεναν στη Συγγρού 100 μηχανάκια που μας συνόδεψαν μέχρι την λεωφόρο. Εκεί το κλειστό ήταν γεμάτο και οι πανηγυρισμοί συνεχίστηκαν. Δεν μπορώ να περιγράψω το τι έγινε. Αισθάνθηκα δέος αλλά και χαρά. Ήταν κάτι μοναδικό. Αυτές ήταν ποδοσφαιρικές στιγμές. Δεν τις βλέπεις εύκολα σε γυναικείο βόλεϊ .Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού  ήταν πάντα δίπλα μας. Υπήρχαν άνθρωποι που άφηναν τις δουλειές τους για να γεμίσουν το γήπεδο Τετάρτη μεσημέρι!

-Ο σύλλογος είναι πια και καλά οργανωμένος διοικητικά…

Οι κύριοι Μαλακατές και Βρανόπουλος έχουν ανεβάσει τον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό σε υψηλό επίπεδο. Θα πρέπει να ευχαριστήσω και τον χορηγό μας τον Θάνο Αραγιάννη. Επίσης δεν πρέπει να ξεχάσουμε να ευχαριστήσουμε τον γυμναστή μας, τον φυσικοθεραπευτή και όσους ανθρώπους είναι behind the scenes που έκαναν φοβερή δουλειά.

-Δίνει αξία στην επιτυχία σας ότι κατακτήσατε ένα αμφίρροπο  πρωτάθλημα υψηλού επιπέδου;

-Nαι σίγουρα. Είχα πει στην αρχή της διοργάνωσης ότι το πρωτάθλημα θα ήταν πολύ ανταγωνιστικό. Υπήρξαν 5-6 πραγματικά πολύ δυνατές ομάδες και κάποιες από αυτές είχαν 4 ξένες στο ρόστερ τους. Μην ξεχνάμε ότι βγήκαμε πρώτες έχοντας χάσει το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs και αυτό δίνει αξία στο επίτευγμα μας. Εδώ να πω ότι θεωρώ ντροπή για την χώρα μας που δεν υπήρξε τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων. Έγιναν πολλά ματς ντέρμπι. Έγιναν ματσάρες! Ο κόσμος είχε ενδιαφέρον αφού στο διαδίκτυο στο livestream πολλές χιλιάδες άνθρωποι παρακολουθούσαν τους αγώνες. Πιστεύω ότι αν σε άλλη χώρα είχαν τόσο καλό πρωτάθλημα θα το διαφήμιζαν αλλιώς…

-Τέλος μια προσωπική ερώτηση: Έχεις σκεφτεί που θα αγωνίζεσαι την επόμενη σεζόν;

-Αυτή την στιγμή όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά αλλά σίγουρα ο Παναθηναϊκός έχει τον πρώτο λόγο. Από τον κόσμο και την διοίκηση της ομάδας έχω πάρει αγάπη και είμαι χαρούμενη που τους το ανταπόδωσα βοηθώντας να κατακτήσουμε το νταμπλ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης