Η Σαμπαντέλ θα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον αυριανό (20/4, 14:15, ΕΡΤ) τελικό της Euroleague γυναικών στην υδατοσφαίριση. Η οικοδέσποινα του final-4 επιβεβαίωσε τα προγνωστικά, επικράτησε 8-5 της ιταλικής Πάντοβα στον δεύτερο ημιτελικό και πλέον θα διεκδικήσει απέναντι στις πρωταθλήτριες Ελλάδας το πέμπτο τρόπαιο της ιστορίας της.

Η ισπανική ομάδα δυσκολεύτηκε μόνο στην πρώτη περίοδο, καθώς στη συνέχεια επέβαλε την ανωτερότητά της και έφτασε χωρίς προβλήματα στη νίκη. Η Πάντοβα θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Βουλιαγμένη στις 12:30, στον «μικρό» τελικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Πάντοβα): 1-1, 2-4, 1-3, 1-0

Πάντοβα: Μπαρτζόν 3, Κεϊρόλο, Γκραμπ

Σαμπαντέλ: Στέφενς 3, Φόρθα 2, Μπ. Ορτίθ, Γκαρσία, Ντομενέτς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι Ολυμπιακός και Σαμπαντέλ είχαν αναμετρηθεί και στον τελικό του 2015, με τις «ερυθρόλευκες» να εκμεταλλεύονται τότε τον παράγοντα έδρα στο κατάμεστο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά και με σκορ 10-9 να κατακτούν το μοναδικό ως τώρα τρόπαιό τους στη Euroleague.

Λίγους μήνες νωρίτερα, επί ισπανικού εδάφους αυτή τη φορά, οι δύο ομάδες είχαν διεκδικήσει το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ του 2014, με τη Σαμπαντέλ να επικρατεί 9-8, ενώ το 2017 στο Κίρισι, ο Ολυμπιακός είχε νικήσει τις Ισπανίδες 11-9 στον ημιτελικό του final-4, πριν ηττηθεί στον τελικό από την οικοδέσποινα Κίνεφ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης