«Η Αναγέννηση δεν συναινεί στις παράνομες εκλογές του ΣΕΓΑΣ»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020, 09:03
«Η Αναγέννηση δεν συναινεί στις παράνομες εκλογές του ΣΕΓΑΣ»

Ανακοίνωση αναφορικά με τις εκλογές του ΣΕΓΑΣ και την παρέμβαση του σωματείου Νίκη Βύρωνα για απόκρυψη εγγράφων της ΓΓΑ εξέδωσε η «Κίνηση για την Αναγέννηση του Κλασικού Αθλητισμού».

Αναλυτικά:

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις που αναδείχθηκαν από την παρέμβαση του σωματείου Νίκη Βύρωνα και αφορούν την απόκρυψη εγγράφων της ΓΓΑ, που πιστοποιούν την ακυρότητα του εκλογικού καταλόγου των προκηρυχθέντων εκλογών από το υπηρεσιακό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ για τις 11/12, η «Κίνηση για την Αναγέννηση του Κλασικού Αθλητισμού» δηλώνει τα εξής:

   α) Eίναι αναφαίρετο δικαίωμα και των 368 σωματείων μελών της δύναμης του ΣΕΓΑΣ να παρεμβαίνουν, να παρακολουθούν, να συμμετάσχουν και να ελέγχουν το ΔΣ με οιοδήποτε δημοκρατικό τρόπο όσο αφορά την διενέργεια των εκλογών του ΣΕΓΑΣ.

   β) Ως είχε αναφαίρετο δικαίωμα, η Νίκη Βύρωνα, όπως και κάθε άλλο αθλητικό σωματείο, απευθύνθηκε στη ΓΓΑ και έλαβε γνώση εγγράφων που θα έπρεπε η ίδια η διοίκηση να είχε γνωστοποιήσει σε όλα τα σωματεία. Δηλαδή εν μέσω προεκλογικής περιόδου κι αφού ήδη έχει αποσταλεί προς έγκριση ο εκλογικός κατάλογος των σωματείων στη ΓΓΑ, σύμφωνα με το άρθρο 14 του 2725 όπως ισχύει, ο κατάλογος αυτός δεν επικυρώθηκε. Ως εκ τούτου οι εκλογές είναι άκυρες, η προεκλογική περίοδος παύει.

Αντί αυτού το υπηρεσιακό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ όχι μόνο δε γνωστοποίησε τα παραπάνω σε όλα τα σωματεία μέλη του, αλλά συνεχίζει να ενεργεί παρανόμως ως ο κατάλογος να είχε εγκριθεί, εξ ου και η πρόσκληση για δήλωση αντιπροσώπων, επικύρωση αυτών και αποστολή υποψηφιοτήτων (το μόνο που δεν μας λένε όμως είναι ποια σωματεία έχουν δικαίωμα συμμετοχής με ψήφο στις εκλογές).

   γ) Η σημερινή διοίκηση είναι φανερό ότι είναι υπηρεσιακή καθώς η νόμιμη θητεία της έχει ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο. Σήμερα συνεχίζουν την «καριέρα» τους τα συγκεκριμένα πρόσωπα γιατί ο νόμος τους δίνει το δικαίωμα να διεξάγουν εκλογές, οι οποίες όμως θα πρέπει να είναι αδιάβλητες, δημοκρατικά νομιμοποιημένες  και χωρίς καμία ανάμειξη στην διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος. Εδώ, βλέπουμε ακριβώς το αντίθετο. Μια διοίκηση που λειτουργεί ερήμην των σωματείων, πατρονάρει συγκεκριμένη υποψηφιότητα, αποκλείει την προσβασιμότητα στις υποδομές και τα μέσα της ομοσπονδίας σε μη αρεστές υποψηφιότητες, και με αποκορύφωμα διοργανώνει άκυρες εκλογές αποκρύπτοντας την πραγματικότητα από τα σωματεία. Όλη αυτή η συμπεριφορά είναι μη ανεκτή.

   δ) Η «Κίνηση για την Αναγέννηση του Κλασικού Αθλητισμού» εκφράζοντας δεκάδες σωματεία και ελπίζουμε μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες να αποτυπώσει και την πλειοψηφία των σωματείων που την υποστηρίζουν, δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν συναινεί σε παράνομες εκλογές από ένα ΔΣ που παραβιάζει ξεκάθαρα κάθε έννοια αντικειμενικότητας, διαφάνειας, δημοκρατικότητας, αυθαιρετώντας και λειτουργώντας ως πολιορκητικός κριός για την ακύρωση του πρόσφατου νόμου 4714/20, ο οποίος διασφαλίζει την δημοκρατική εκλογική διαδικασία στις ομοσπονδίες.

   ε) Η «Κίνηση για την Αναγέννηση του Κλασικού Αθλητισμού» θα συμμετάσχει σε εκλογές μόνο όταν διασφαλιστούν οι δημοκρατικές διαδικασίες και η τήρηση του νόμου. Κάθε άλλη απόπειρα διενέργειας εκλογών με οποιοδήποτε πρόσχημα και νομικό κατασκεύασμα απελπισίας, θα πέσει στο κενό συμπαρασύροντας και τους ιδίους!

Κίνηση για την Αναγέννηση του Κλασικού Αθλητισμού.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020, 09:12