Η αναγέννηση της ελληνικής πυγμαχίας αρχίζει το 2017

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017, 18:05
Η αναγέννηση της ελληνικής πυγμαχίας αρχίζει το 2017
Η κίνηση για την αναγέννηση της ελληνικής πυγμαχίας εύχεται σε όλα τα Σωματεία καλή χρονιά, ευτυχισμένο το 2017 και αυτό να αποτελέσει εφαλτήριο για την αναβάθμιση του αθλήματος στη χώρα μας και την αξιοπρόσεκτη εκπροσώπησή του στον διεθνή χώρο.

Ευχόμαστε η Γενική Συνέλευση της Κυριακής (8 Ιανουαρίου 2017) να αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Πρέπει η ελληνική πυγμαχία να βρει το σωστό δρόμο, όλα τα Σωματεία να αντιμετωπίζονται ισότιμα, τα πρωταθλήματα να διεξάγονται χωρίς την οικονομική συμμετοχή αθλητών και σωματείων και το άθλημα να προωθηθεί χωρίς αποκλεισμούς και απαγορεύσεις.

H απαλλαγή της ελληνικής πυγμαχίας από τους παράγοντες που καθήλωσαν και συρρίκνωσαν το άθλημα τα τελευταία χρόνια είναι επιβεβλημένη.

Χάρης Μαριόλης: «Περιμένουμε την πτώση σας»


Ο επικεφαλής της κίνησης για την «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» της ελληνικής πυγμαχίας και εκπρόσωπος της ΑΕΚ, Χάρης Μαριόλης, με την ευκαιρία διαφόρων ανακοινώσεων της διοίκησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας και εν όψει της Γενικής Συνέλευσης εξέδωσε την εξής ανακοίνωση :

«Αγαπητοί Κύριοι της Ε.Ο.Π.

Διάβασα με απορία την από 30/12/2016 ανακοίνωση σας. Μπορείτε στο εξής όταν αναφέρεστε σε μένα να χρησιμοποιείτε το ονοματεπώνυμο μου.

Μιλάτε σοβαρά; Σας συκοφαντούμε;

Μα δεν σας ρίχνουμε ούτε συκοφαντίες ούτε λάσπη! Απλά μια περιγραφή της κατάστασης κάνουμε. ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ τώρα ΜΙΚΡΑΙΝΕΤΕ το άθλημα κάθε μέρα, γιατί έτσι μόνο μπορείτε να ελέγχετε την κατάσταση.

Μιλάτε εσείς για υποσχέσεις; Αρκεί να δει κανείς την προκήρυξη αγώνων του 2017 για να καταλάβει ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με τα κύπελλα επιλέκτων τάζετε επαγγελματικούς αγώνες χωρίς την παραμικρή γνώση. Που είναι οι νικητές πυγμάχοι από τα κύπελλα επιλέκτων του 2016 οι οποίοι θα αγωνιστούν σε επαγγελματικούς αγώνες της AIBA; ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.

Μιλάτε εσείς που καταργήσατε την Εθνική ομάδα Πυγμαχίας; ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ.

Εσείς που υποσχεθήκατε ACROPOLIS CUP και δεν έγινε ποτέ; ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Εσείς που υποσχεθήκατε σχολή προπονητών της AIBA ενός αστεριού τον Σεπτέμβριο του 2016 παρακρατώντας 390€ από τους προπονητές τον περασμένο Απρίλιο; ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ.

Εσείς που ουδέποτε δίνετε αριθμό πρωτοκόλλου σε έγγραφα ή αιτήσεις προκειμένου να μην αποδεικνύεται τίποτα; ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ.

Μιλάτε εσείς που μεθοδευμένα και για πρώτη φορά αποφασίσατε εντός των εορτών και με εκκρεμή την καταβολή από τα σωματεία της ετήσιας συνδρομής - απαραίτητης για να ψηφίσουν - να τα καλέσετε αιφνιδίως σε ψήφιση του απολογισμού μέσω της Γενικής Συνέλευσης της 8ης Ιανουαρίου; Τι έχετε να πείτε για το ότι κάποια σωματεία έλαβαν την πρόσκληση στην ΓΣ μόλις σήμερα, 3 Ιανουαρίου; Σε τι αποσκοπούν αυτές οι ενέργειες; ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΑΙΝΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ.

ΑΡΚΕΤΑ ΚΥΡΙΟΙ:

ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΣΑΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ.

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ:

1ον: Ακριβώς επειδή καταφέρατε πάλι με μεθοδεύσεις να «ψηφίζουν» τα Σωματεία, χωρίς επί της ουσίας να εκπροσωπούνται, κι ακριβώς επειδή θέλουμε να ακουστούν οι απόψεις μας έχουμε ειδοποιήσει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Έτσι, επιτέλους, θα ενημερωθούν τα Σωματεία για τα όσα θα συμβούν στη Γενική Συνέλευση και τα όσα θα επακολουθήσουν αυτής.

2ον: Θα περιμένουμε την ΠΤΩΣΗ ΣΑΣ με καθυστέρηση λίγων εβδομάδων ακόμη».

Φιλιππάτος: «Θα στηρίξω με κάθε ιδιότητα τον Χάρη Μαριόλη»


Σε δήλωση στήριξης του επικεφαλής της κίνησης «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» για την Πυγμαχία, Χάρη Μαριόλη, προέβη ο διακεκριμένος ιατρός, μέλος της AIBA και της EUBC και πρώην μέλος του ΔΣ και υπεύθυνος ιατρός της Ομοσπονδίας Πυγμαχίας (παραιτήθηκε στις 9/10/2016), Ιωάννης Φιλιππάτος.

Σε αυτήν αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Μετά από ένα χρονικό διάστημα αποχής από το χώρο της Ελληνικής Πυγμαχίας, αισθάνομαι την ανάγκη να προβώ στην εξής δήλωση:

Ως Μέλος πολλά χρόνια του διοικητικού συμβουλίου και Διευθύνων Ιατρός της Ε. Ο. Πυγμαχίας, Ιατρός των αγώνων όπου διετέλεσα πάντα ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ , ένθερμος φίλος και θαυμαστής του αθλήματος και κατόπιν της, πλέον, επίσημης παραίτησής μου από το σώμα της ομοσπονδίας στις 9/10/2016 η οποία είναι οριστική και θα ισχύσει και σε ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ.

Θέλω οι αθλητές που εκπροσωπούν το άθλημα να μπαίνουν και να βγαίνουν από το ρινγκ με το κεφάλι ψηλά.

Να ξεκινήσουν να εκπροσωπούν την χώρα μου και εμένα σαν πολίτη της Ελλάδας, σε διεθνείς συναντήσεις, αγώνες και μεγάλες διοργανώσεις όπως Πανευρωπαϊκά, Παγκόσμια Πρωταθλήματα αλλά και Ολυμπιάδες.

Στο άθλημα που αγαπώ και υπηρετώ και ως επιστήμονας - αποκλειστικά πια στις διοργανώσεις της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Πυγμαχίας (EUBC) αλλά και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πυγμαχίας (ΑΙΒΑ), όπως και APB και WSB- θέλω να αναγνωρίζω στους αγώνες τους, οικεία πρόσωπα, προερχόμενα από την χώρα μας.

Είναι καιρός το άθλημα της Ολυμπιακής πυγμαχίας να πάρει τη θέση που του αξίζει, στον τόπο που γεννήθηκε.

Μετά από όλες αυτές τις σκέψεις και ως ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ και ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ, πήρα την απόφαση, να σταθώ δίπλα, να συμπορευτώ και να στηρίξω με την κάθε ιδιότητα που μου παρέχει ο χαρακτήρας μου, η προσωπικότητά μου και η επαγγελματική και επιστημονική μου κατάρτιση, τον Χάρη Μαριόλη».

Θα το κάνω γιατί είναι ένα άνθρωπος με ήθος, νέες ιδέες, ανοιχτό μυαλό και με μεγάλη θέληση να ανεβάσει τον πήχη του Ολυμπιακού αθλήματός της πυγμαχίας μας ψηλά , που δυστυχώς έχει πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Με τιμή και αγάπη προς όλους τους εκπροσώπους της Ολυμπιακής Πυγμαχίας της Ελλάδος».

Κοπή πίτας του πυγμαχικού τμήματος της ΑΕΚ


Στο κλειστό γυμναστήριο «Μανώλης Λαμπίδης» στο σταθμό Περισσού (οδός Παπαναστασίου 2-4) θα γίνει την Πέμπτη 5/1 στις 19:00 η ετήσια εκδήλωση κοπής της πίτας του πυγμαχικού τμήματος της ΑΕΚ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθεί η μεγάλη πρωταθλήτρια του παρελθόντος, Ευγενία Τασίδου, η οποία έχει προσφέρει διεθνείς διακρίσεις στον Σύλλογο.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017, 18:07