Ιππασία: «Χρυσή» η Σουηδία στο ομαδικό υπερπήδησης εμποδίων

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 7 Αυγούστου 2021, 15:32
Ιππασία: «Χρυσή» η Σουηδία στο ομαδικό υπερπήδησης εμποδίων

Η Σουηδία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό της υπερπήδησης εμποδίων, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, σε έναν τελικό που η πρώτη θέση κρίθηκε μετά από αγώνα μπαράζ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος του τελικού η Σουηδία και οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονταν στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης, με κάθε ομάδα να έχει συνολικά οκτώ ποινές, με αποτέλεσμα το χρυσό και το ασημένιο μετάλλιο να κριθούν σε αγώνα διαβάθμισης (jump-off). Εκεί οι ιππείς των δύο ομάδων πραγματοποίησαν άπταιστες διαδρομές, με αποτέλεσμα να καταταγούν βάσει χρόνου.

Έτσι, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Σουηδία, οι ιππείς της οποίας (Χένρικ φον Έκερμαν, Μάλιν Μπάργιαρντ-Γιόνσον, Πέντερ Φρέντρικσον) ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους σε συνολικό χρόνο 122.90, την ώρα που οι Αμερικανοί Λόρα Κράουτ, Τζέσικα Σπρίνγκστιν και ΜακΛέιν Γουόρντ σημείωσαν χρόνο 124.20.

Στο μεταξύ, το χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό της υπερπήδησης εμποδίων κατέκτησε το Βέλγιο, οι ιππείς του οποίου (Πίτερ Ντέβος, Ζερόμ Γκερί, Γκρεγκορί Βατελέ) είχαν συνολικά 12 ποινές στη λήξη του τελικού.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 7 Αυγούστου 2021, 15:34