Περισσότεροι από 200 αθλητές και αθλήτριες θα βρίσκονται στην εκκίνηση της σειράς αγώνων κανόε καγιάκ που ξεκινάει αυτό το Σαββατοκύριακο (9-10 Μαΐου 2015) από τον πανέμορφο Πόρο και την οποία διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η «Kayak Greece».

«Είμαστε πανέτοιμοι να διοργανώσουμε μια πετυχημένη σειρά τριών αγώνων κανόε καγιάκ, όπως πέρυσι. Φέτος έχουμε μεγαλύτερη εμπειρία, αλλά και την υποστήριξη των ανθρώπων του αθλήματος και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια προσπάθεια που πέρα από το καθαρά αγωνιστικό αθλητικό κομμάτι έχει έντονο και κοινωνικό χαρακτήρα, με φιλανθρωπικό στόχο, και με περιβαλλοντικές δράσεις» δήλωσε ο εμπνευστής της «Kayak Greece», Αλέξανδρος Τσάκωνας.

Το εγχείρημα είναι φυσικά υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας κανόε καγιάκ (Ε.Ο.Κ.-Κ.), του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), αλλά και του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων.

Το φετινό πρόγραμμα των τριών αγώνων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

• 1ος Αγώνας: Σάββατο-Κυριακή 9 & 10 Μαΐου 2015, στον Πόρο

• 2ος Αγώνας: Κυριακή 31 Μαΐου 2015, στο Μικρολίμανο, Πειραιά

• 3ος Αγώνας: Σάββατο-Κυριακή 19-20 Σεπτεμβρίου, στην Θεσσαλονίκη

«Όλη η Ελλάδα τραβάει κουπί» είναι το μήνυμα της μεγαλύτερης διοργάνωσης για το άθλημα του κάνοε-καγιάκ στην Ελλάδα. Αθλητές από όλη την Ελλάδα θα λάβουν μέρος στον αγώνα του Πόρου, φέρνοντας το νησί στο επίκεντρο της αθλητικής δράσης για το Σαββατοκύριακο.

Το πρόγραμμα πέρα από τους αγώνες κανόε-καγιάκ σπριντ θα περιλαμβάνει θεαματικά αγωνίσματα, αγώνες Special Olympics και Paralympics, Αθλητισμό για Όλους, στοχεύοντας παράλληλα στην Κοινωνική Προσφορά, τον Εθελοντισμό, τις Περιβαλλοντικές Δράσεις και την Επιστημονική Επιμόρφωση.

Η σειρά αγώνων έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, μιας και στόχος είναι η στήριξη του Συλλόγου γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα» και παράλληλα να τιμηθεί η μνήμη του εκλιπόντος παγκόσμιου πρωταθλητή του αθλήματος, Ανδρέα Κιλιγκαρίδη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης