Το Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάνης δικαίωσε τον άλλοτε παγκόσμιο πρωταθλητή της κολύμβησης, Φίλιπο Μανίνι, ακυρώνοντας την ποινή τετραετούς αποκλεισμού που του είχε επιβάλει ο οργανισμός αντιντόπινγκ της Ιταλίας. Ο 38χρονος σήμερα αθλητής τιμωρήθηκε το 2018, μαζί με τον παλιό συναθλητή του, Μικέλε Σαντούτσι, επειδή οι διωκτικές αρχές είχαν βρει στοιχεία, που έδειχναν ότι είχαν προμηθευτεί παρασκευάσματα από τον διατροφολόγο Γκουίντο Πορσελίνι. Ο τελευταίος έχει καταδικαστεί με αποκλεισμό 30 ετών από τον αθλητισμό και φυλάκιση 18 ετών, για εμπόριο απαγορευμένων ουσιών.

Αν και ουδέποτε αποδείχθηκε ότι ο Μανίνι και ο Σαντούτσι έκαναν χρήση απαγορευμένων ουσιών (ούτε καν ότι παρέλαβαν παράνομα σκευάσματα από τον Πορσελίνι), ο ιταλικός οργανισμός αντι-ντόπινγκ έκρινε ότι οι δύο κολυμβητές παραβίασαν τους κανονισμούς και τους τιμώρησε με τετραετή αποκλεισμό. Αμφότεροι προσέφυγαν στο CAS και ο Σαντούτσι δικαιώθηκε τον περασμένο χρόνο, ενώ σήμερα ήταν η σειρά του Μανίνι, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι είχε ήδη ανακοινώσει την αποχώρησή του από τις πισίνες, όταν τιμωρήθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«ΝΙΚΗΣΑ. Πάντα κέρδιζα κούρσες στα τελευταία μέτρα και αυτό μου δίδαξε να μην τα παρατάω ποτέ. Υπήρξα πάντοτε αθλητής και σωστός άνθρωπος. Τρέμω από χαρά» έγραψε στον λογαριασμό του στο instagram ο Μανίνι, ο οποίος στην καριέρα του αναδείχθηκε δύο φορές πρωταθλητής κόσμου στα 100μ. ελεύθερο, το 2005 και το 2007.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης