Το Παναθηναϊκό Στάδιο επισκέφτηκε ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ λίγο πριν ολοκληρώσει την τριήμερη του επίσκεψη στην Ελλάδα, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο. Μαζί τους ήταν ο Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών Πάτρικ Χίκεϊ και αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, με την Πρόεδρο Βούλα Κοζομπόλη, την Βούλα Ζυγούρη, την Αγγελική Καραπατάκη και τον Γιώργο Κουτσιούμπα.

Ο Τόμας Μπαχ ξεναγήθηκε στους χώρους του Σταδίου, στο οποίο αναβίωσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1896 και με τη βοήθεια της υπεύθυνης του προγράμματος «Αγαπώ τον αθλητισμό-Kids’ Athletics» Ντενίζ Παναγοπούλου, είδε από κοντά την εφαρμογή του συγκεκριμένου project της Ε.Ο.Ε. που απευθύνεται σε μαθητές δημοτικών σχολείων και τους φέρνει πιο κοντά μέσω της εξάσκησης, στα αθλήματα του στίβου, του μπάσκετ και του βόλεϊ. Ο Πρόεδρος της Δ.Ο.Ε. μίλησε με τα παιδιά του 46ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και δεν δίστασε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του μαζί με τους μαθητές, στα αγωνίσματα του στίβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο τέλος φωτογραφήθηκε μαζί με τα παιδιά, έδωσε σε όλα από ένα μικρό αναμνηστικό δώρο, ένα σηματάκι με τους πέντε Ολυμπιακούς Κύκλους και δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του: «Ήταν μία φανταστική εμπειρία να έρθω στο Παναθηναϊκό Στάδιο, εδώ απ’ όπου ξεκίνησαν όλα για τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κι ήταν ακόμα καλύτερα που μοιράστηκα αυτό το συναίσθημα με τις επόμενες γενιές των αθλητών, με όλα αυτά τα παιδιά. Είδα στα μάτια τους για τον αθλητισμό και για την Ολυμπιακή εμπειρία που έζησαν. Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τον Πρόεδρο της Σπύρο Καπράλο για την εφαρμογή του προγράμματος που μετουσιώνει στην πράξη το Ολυμπιακό Πνεύμα» τόνισε ο Πρόεδρος της Δ.Ο.Ε. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αφού ευχαρίστησε τον Τόμας Μπαχ για τα καλά του λόγια, πρόσθεσε: «Είναι πολύ σημαντικό που υποδεχθήκαμε σήμερα τον Πρόεδρο Μπαχ στο Παναθηναϊκό Στάδιο και του παρουσιάσαμε το πρόγραμμα «Αγαπώ τον αθλητισμό-Kids’ Athletics», στο οποίο από το 2010 που το ξεκινήσαμε, έχουν συμμετάσχει 105.000 μαθητές από περισσότερα από 1.500 σχολεία όλης της χώρας. Για μας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αποτελεί η χαρά των παιδιών κατά την επίσκεψη τους στο ιστορικό αυτό Στάδιο και τα σχόλια που αφήνουν στο βιβλίο των επισκεπτών», επισήμανε ο Σπύρος Καπράλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης