Πινγκ Πονγκ: Πρωταθλητές Ελλάδας ο Αγγελάκης στους άνδρες και η Ζαβιτσάνου στις γυναίκες

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 1 Μαρτίου 2020, 17:38
Πινγκ Πονγκ: Πρωταθλητές Ελλάδας ο Αγγελάκης στους άνδρες και η Ζαβιτσάνου στις γυναίκες

Ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης στους άνδρες και η Γεωργία Ζαβιτσάνου στις γυναίκες είναι οι πρωταθλητές Ελλάδας στο απλό της επιτραπέζιας αντισφαίρισης για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020.

Στη διοργάνωση, που φιλοξενήθηκε για δεύτερη σερί χρονιά στα Χανιά, ο 23χρονος αθλητής του Παναθηναϊκού έφτασε πρώτη φορά στην καριέρα του στον σημαντικότερο τίτλο έπειτα από τα συνολικά 6 χρυσά μετάλλια στο απλό παίδων και νέων. Στον τελικό λύγισε με 4-1 τον συμπαίκτη του στο αθηναϊκό σωματείο και νικητή το 2018 και το 2019 Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο.

Η αθλήτρια της ΑΕΚ πανηγύρισε δεύτερη φορά αυτή την πρωτιά μετά το 2016. Και τότε και τώρα έκαμψε στον τελικό την πολυνίκη στον θεσμό Χριστίνα Φίλη, σήμερα μάλιστα με συγκλονιστικό φινάλε. Στο διπλό ανδρών κατέκτησαν το χρυσό τα αδέρφια Γιώργος και Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, ενώ στο διπλό γυναικών διατήρησαν τα πρωτεία η Κατερίνα Τόλιου και η Κωνσταντίνα Παρίδη από τον Δ.Α.Ο. Ταύρου και τον Ολυμπιακό αντίστοιχα. Με συνολικά 55 συμμετοχές το Πανελλήνιο πρωτάθλημα οργανώθηκε επιτυχώς στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Κλαδισού. Ήταν και φέτος αφιερωμένο στη μνήμη του Δάμωνα Δαμιανίδη, επί σειρά ετών μέλους της διοίκησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και εφόρου του Πέρα Αθηνών.

Τους αγώνες παρακολούθησε και ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και γενικός γραμματέας της Ε.Ο.Ε. Μανώλης Κολυμπάδης. Τοπικά ΜΜΕ ασχολήθηκαν με τους αγώνες, για παράδειγμα βρέθηκε στο γυμναστήριο για ρεπορτάζ και πλάνα συνεργείο από τη ΝΕΑ Τηλεόραση Κρήτης.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 1 Μαρτίου 2020, 17:39